Áradnak a folyók Magyarországon – harmadfokú készültség van a Sajón és a Tarnán

2023. január 19. 19:04

Az árhullámok miatt több utat is le kellett zárni.

2023. január 19. 19:04
null

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban figyelmeztetett arra, hogy a tetemes csapadék miatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak.

Az Időkép csütörtökön már arról számolt be, hogy

a Sajón és a Tarnán a III. fokú árvízvédelmi készültségi szintet is elérte a vízállás.

 A Sajó áradása miatt lezárták Borsodban a Putnok és Sajóvelezd közötti mellékút másfél kilométeres szakaszát. Ugyanakkor Sajóvelezd és Putnok továbbra is elérhető a 26-os számú főúton. Vízfolyások miatt pedig ugyancsak miatt lezárták a Sajókazát a 26-os számú főúttal összekötő utat. Sajókazára Felsőnyárád és Múcsony felől lehet eljutni – tájékoztatott az Útinform.

Nógrádban pedig nem járható a Csécse és Pásztó közötti összekötő út, míg Zalában a Rédics határához vezető bekötő út – ismertette az Időkép. 

Nyitóképen a megáradt Kövicses-patak Pásztó Mátrakeresztes településrészén . Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AyaHunasca
2023. január 20. 09:54
Egerben az Eger patak soha nem látott sodrással és erővel tombolt tegnap. Pont sétáltam edzeni és megdöbbentő volt látni. Bár nem fogok hazudni, elég epikus látvány volt.
bunko_jobbos
2023. január 20. 07:37
Hallottam nemrég, hogy évtizedes átlagot figyelve nem esik kevesebb csapadék, de sokkal rosszabb az eloszlása. Az az igazság, hogy erre fel kell készülniük a gazdáknak, nem tehetik meg, hogy toporzékolnak, hogy legyen olyan az időjárás, mint amilyet ők szeretnének. Egyszerűen változtatni kell. De majd az evolúció gondoskodik arról, hogy a legjobban alkalmazkodó erősödjön meg. Mint ahogy pár millió évvel ezelőtt is így volt. Nem olyan az élet, hogy megszoktunk valamit, és az akkor már úgy marad örökké.
Senki Alfonz
2023. január 19. 22:36
Akárki akármit okoskodik, víztározó nem épült itthon már legalább 20 éve!!! Akkor hogyan tartalékoljunk? A saját fúrt vagy ásott kutak miatt is basztatják a lakosságot, hogy inkább ne legyen saját kútja!!! Vagyis a vízből üzletet csinálnak, azaz semmilyen önállóságot nem akarnak hagyni a nép egyszerű vagy bonyolult fiainál és lányainál, mert így jobban ki lehet őket zsákmányolni zsebileg is és energia szempontjából is!!!
szabchen
2023. január 19. 21:41
Talán utána lehetne nézni mennyi víztározó épült mielőtt azon sírunk , h miért nem épülnek és senki nem akarja csökkenteni a talajvízszintet, merthogy az így is kurva alacsony nyaranta az Alföldön, túl alacsony, valamint a geotermikus erőművek nem vesznek ki feltétlen vizet, de nem is néhány méter mélységben létesülnek a megfelelő hőmérséklet végett. Ha ki is vesznek, vissza kell sajtolni. Nem vagyok expert, de süt egyesekről a tudatlanság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!