Karácsonyék fizetési listáján is rajta van a nyíltan antiszemita pesterzsébeti képviselő

2022. december 05. 12:30

Juhák Tamásról portálunk írta meg először, hogy ismerőseit zsidózással egybekötve köszöntötte fel. További adalék, hogy nyilvánosan elérhető önéletrajza szerint a politikus a Fővárosi Önkormányzat társadalmi kapcsolatokért felelős referense, amiért havi 450 ezer forintot keres.

2022. december 05. 12:30
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

A XX. kerület önkormányzati képviselője, Juhák Tamás a 2019-es önkormányzati választáson a Jobbik színeiben mérettette meg magát. Bár elegendő szavazatot nem gyűjtött ahhoz, hogy bejusson a testületbe, kompenzációs listáról mégis sikerült elfoglalnia egy önkormányzati képviselői pozíciót. 

Még decemberben időközi választást tartanak Pesterzsébeten, miután szeptemberben elhunyt Komoróczy László önkormányzati képviselő. Úgy tudni, az ellenzéki összefogás jelöltje Jurák Tamás lesz, aki mellett teljes mellszélességgel áll ki Juhák Tamás is.

Boldog neved napját, te zsidó! - köszöntötte fel ismerősét a Jobbik önkormányzati képviselője

Időközi választást tartanak decemberben Pesterzsébeten, miután szeptemberben elhuny t Komoróczy László önkormányzati képviselő. Úgy tudni, az ellenzéki összefogás jelöltje Jurák Tamás lesz, aki mellett teljes mellszélességgel áll ki Juhák Tamás is, aki a Jobbik színeiben jutott be '19-ben a testületbe kompenzációs listáról.

Juhák Facebook-oldalát végignézve válogatott zsidózásokat lehet találni: egy ismerősét például úgy köszöntötte fel, hogy 

Kicsit antiszemita lett, maradhat?

Juhák Tamás legfrissebb, idén év végén beadott, nyilvánosan is elérhető vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy a kerületi fizetése mellett még a Főpolgármesteri Hivataltól is kap juttatásokat, ugyanis 

a Fővárosi Önkormányzat Társadalmi kapcsolatokért felelős referense,

 amiért havi szinten bruttó 450 ezer forintot kap. 

Kerestük a Fővárost, mit szólnak Juhák kijelentéseihez és miként tudnak a jövőben együtt dolgozni vele ezek után, illetve elhatárolódnak-e tőle, ám napokig nem válaszoltak megkeresésünkre. Juhák Tamásnak is küldtünk egy e-mailt, kíváncsiak voltunk ugyanis, elnézést kér-e korábbi kijelentése miatt, de tőle is hiába vártunk választ.

A polgármester és a MAZSIHISZ is elhatárolódik Juháktól

A Mandinernek küldött válaszában a a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) azt közölte, hogy „az antiszemitizmus és a származás, a vallás, a bőrszín, a szexuális irányultság szerinti megkülönböztetés mindig és egyformán elfogadhatatlan”.

– fogalmazott a szervezet, mely szerint ha ezt a meggyőződést minden párt és a teljes politikai élet mindenoldali képviselői egyformán magukévá tennék, akkor „az elkötelezett sajtóorgánumok nem a másik oldal, hanem a saját oldaluk antiszemita politikusait kérnék számon, és nem rajtunk, akik mindig mindenkinek pontosan ugyanazt fogjuk válaszolni, ha arról kérdez bennünket, elfogadható-e az antiszemitizmus”.

Kérjék számon önmagukon, a hozzájuk közel álló világnézetet megjelenítő politikusokon vagy pártokon. Amíg mindenkinek a „másik” antiszemitizmusa fáj, amelynek elítéléséhez, politikai haszonszerzés céljából zsidó vallási szervezeteket kívánnak felhasználni, addig nem a magyar közélet antiszemitizmus elleni konszenzusának megteremtésén dolgozunk, hanem az antiszemitizmus elleni küzdelem felhasználására teszünk kísérletet kisstílű politikai harcokban – közölte portálunkkal a Mazsihisz.

 

Szabados Ákos, Pesterzsébet független polgármestere is elhatárolódott Juhák Tamástól, mint kifejtette, az, hogy a jobbikos önkormányzati képviselő zsidózása elfogadhatatlan.

– közölte portálunkkal a kerület polgármestere, aki elmondta, elsősorban nem neki kellene lemondása szólítania fel Juhák Tamást azoknak, akik vele együttműködnek a kerületi politikában.

Úgy fogalmazott, hogy Juhák kompenzációs listáról került be az önkormányzatba, így munka terén elsősorban a Juhák frakcióvezetőjével van dolga, akinek természetesen elmondja majd az aggályait az üggyel kapcsolatban. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. december 05. 15:45
Boldog neved napját, te zsidó! - köszöntötte fel ismerősét a Jobbik önkormányzati képviselője No mi a f.sz van, zsidónak nem lehet névnapja (sem)? A baromságotok nem ismer határt, ugye?
galancza
2022. december 05. 14:58
juhinger tomasz éppen olyan minden tekintetben mint sz.csanesz, zazri, jakobinus petya, listázó marci,stb.....ezek soha sem voltak széljobber magyarok. Sőt!... Nagyon fiatal koruk óta magyargyűlölő kozmolibsi-komcsinácik. Csak egy ideig játszották a nagymagyar széljobbert taktikai okokból. juhingerék mindenben ugyanolyanok mint szamueli, acél, nagykörmös, kiskörmös, magyartalan balu, cenzor ildi, fletó, fletóné, libás gordi, drazsé, fegyőr, sabau,stb......
nempolitizálok
2022. december 05. 14:21
Ez havi 450-ért igen rendesen diktatúrázhat, európázhat.
Julius68
2022. december 05. 14:09
A főpolgármester imádja a nácikat, még a neonáci Azovot is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!