Így fogadták otthon a világbajnok argentin válogatottat (videó)

2022. december 20. 10:47

Akkora az öröm, hogy december 20-át a helyi kormány munkaszüneti napnak nyilvánította – tájékoztatott a Clarín hírportál.

2022. december 20. 10:47
null

Mandiner korábban beszámolt a katari világbajnokság döntőjének fordulatos fejleményeiről.

Az argentin válogatott nagyjából 21 órás repülőút után, helyi idő szerint kedd hajnali 2:20 körül érkezett vissza Argentínába – tájékoztatott a Daily Mail. Amint a játékosok leszálltak, egyenesen a nyitott tetejű buszra szálltak, amely a kifutópályán várt rájuk, hogy elvigye őket az Argentin Labdarúgó-szövetség székhelyére.

A Clarín.com hétfői híre alapján, már vasárnap is hatalmas ünnepséget tartottak egész Argentínában, miután Lionel Messiék a hihetetlenül fordulatos mérkőzésen, tizenegyespárbajt követően legyőzték Franciaországot a katari világbajnokság döntőjében. A lap értesülései szerint ugyanakkor még a vasárnapinál is több emberre számítanak a Buenos Aires-i obeliszknél akkor, amikor a válogatott elviszi oda a vb-trófeát,

mellyel kedden, helyi idő szerint hajnali 3 órakor érkeztek haza Lionel Scaloniék.
December 20-át, keddet a helyi kormány munkaszüneti napnak nyilvánította,

s számos régióban be is vezették, hogy a lakosság együtt ünnepelhessen a válogatottal. A játékosokat vörös szőnyeg várta a légikikötőben. A késő éjszakai időpont ellenére szurkolók ezrei várakoztak a helyszínen, hogy egy pillantást vethessenek a vb nagy hőseire.

Az ünneplést megtekintheti itt:

Nyitóképen elindul a busz az argentin válogatottal a tömeg kíséretében: TOMAS CUESTA / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kotucso
2022. december 20. 14:21
Ez nem ünneplés. Sehol egy lángoló autó, egy betört kifosztott kirakat, és rohamrendőr.
hini
2022. december 20. 12:07
ezek jó értelemben vett őrültek,irigylem is az argentín szurkolókat
Thorin
2022. december 20. 12:05
amikor a komcsi tetvek olimpia vagy más hasonló ellen nyekeregnek, ezt akarják elvenni, helyette a brüsszeli muzulmánok randalírozását szeretnék.
minekkellregisztralni
2022. december 20. 11:49
Éljen Argentína!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!