„Mindenünk, ami van, nyugati!” – durván összevesztek egy orosz vitaműsorban

2022. november 18. 07:04

Elszabadultak az indulatok egy orosz politikai vitaműsorban, ahol a nyugati termékekről és az államosításról vitatkoztak a résztvevők.

2022. november 18. 07:04
null

A műsor egyik résztvevője, Jevgenyij Popov, a Rosszija 24 „60 perc” című műsorának vezetője a vita hevében a német Siemens által gyártott, Szentpétervár és Moszkva között járni kezdő Sapsan nagysebességű vonat sorsa kapcsán kezdett monológba – a Siemens az Ukrajna elleni orosz invázió után jelentette be, hogy felfüggeszti a szerződést, és felhagy a vonatok fenntartásával, javításával és más szolgáltatásaival.

„Azt mondod, államosítsunk, vegyünk el mindent a németektől most. A Sapsanjaink le fognak állni holnap. Mivel fogunk akkor utazni? Nem lesz mivel utazni, ezt el kell fogadnunk. Persze, nagyon könnyű egy páncélozott autón állni és államosítást követelni, de mivel fogunk utazni? Mivel fogunk telefonálni? Mit fogunk csinálni? Mi vagyunk azok, akik mindenkit ehhez vezettünk? Tegyünk igazságot azok fölött, akik ezt okozták? Tegyünk! De ettől még nem fog megjelenni egy új Sapsan, nem fog egy új repülőgépünk lenni, nincs nagy távolságra repülni képes repülőnk. Igen, mindenünk, ami van, nyugati. Mindent államosíthatunk most, de mit csinálunk aztán másnap? Egyszerű a kérdés, de nincs válasz rá. De persze mindenki egyetért veled” – szólt a monológ a műsorban.

Egyébként a hölgy, aki látványosan nem ért egyet Popovval, az a felesége, Olga Szkabejeva.

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
UzBence
2022. november 18. 16:49
Amugy majdnem minden nyugati ceg ott van csak mas neven. Kell nekik a piac.
zolizolizoltan
2022. november 18. 11:42
Az oroszok visszalépnek néhány évtizedet a nyugati modern technika nélkül, de akkor is lesz nekik valamiféle életük. Egyébként is Iván fasza gyerek, nem fagy meg.
Kivűlálló
2022. november 18. 11:23
Talán nem a németekkel kellett volna ezen a téren kooperálni (mindig is megbízhatatlanok voltak), hanem Kínával! Sokkal jobb és sokkal olcsóbb nagy sebességű vonatokat gyártanak!
2843765299854329
2022. november 18. 10:51
"nem fog egy új repülőgépünk lenni" ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!