Átadták a Horn Gyuláról elnevezett sétányt Angyalföldön

2022. július 05. 18:29

A Fővárosi Közgyűlés még júniusban döntött arról, hogy az egykori MSZP-s miniszterelnökről nevezik el a közterületet.

2022. július 05. 18:29
null

Mint ismert, az egykori MSZP-s miniszterelnök 90 évvel ezelőtt született. Ebből az alkalomból egy megemlékezést is tartottak a tiszteletére.  Előbb a rakparton lévő emléktáblájánál, majd a Gyermek téri szobránál helyezték el koszorút. Ezután átadták a róla elnevezett közeli sétányt – tudatta a Telex a XIII. kerületi önkormányzat közleményére hivatkozva.

A megemlékezésen részt vett Tóth József, Angyalföld MSZP-s polgármestere, Hiszékeny Dezső, a XIII. kerület országgyűlési képviselője, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, a Horn-kormány egykori tagjai, az MSZP vezetői, illetve Horn Gyula fia, ifj. Horn Gyula és unokája, Horn András, valamint több száz civil – írták.

A kerület kezdeményezte, a főváros elfogadta

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a sétány elnevezését az önkormányzat kezdeményezte, a Fővárosi Közgyűlés pedig június elején döntött arról, hogy a rendszerváltás utáni Magyarország harmadik miniszterelnökéről nevezik el a közterületet.

Nyitókép: Hiszékeny Dezső Facebook-oldala

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2022. július 07. 10:30
Gyuluskának egyetlen pozitív tette van kábé, az, hogy annó az endékás menekülteket szó nélkül átengedte Ausztriába, 1990 körül.Valszeg belátta, hogy korszakváltás van, nincs értelme tovább hajtani az eszméket. Na de ezért még utcanévtáblát sose érdemelne.Remélem, nem lesz hosszú életű az elnevezés.
Box Hill
2022. július 06. 21:17
Hitler-Sztálin Paktum tér mikor lesz?
Paplacs
2022. július 06. 19:55
Azért az is idekívánkozik, elnézve a mostani ellenzéket, hogy sose hittük volna, hogy egyszer még visszasírjuk Hornt és Kovács Lászlót.
states
2022. július 06. 18:02
Ahogy ott állnak, mint madame tussauds londoni múzeumában a kommunista viaszfigurák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!