Észak-Korea elismerte a kelet-ukrajnai szakadár „népköztársaságokat”

2022. július 13. 17:49

A hírt Gyenyisz Pusilin, a donyecki szakadárok vezetője közölte a Telegram-üzenetküldő szolgáltatáson.

2022. július 13. 17:49
null

A TASZSZ orosz hírügynökség Észak-Korea moszkvai nagykövetsége megerősítette a hírt. A donyecki és a luhanszki „népköztársaságot” (DNR, illetve LNR) eddig csak Oroszország és Szíria ismerte el.

Ma reggel Észak-Korea nagykövetségén fogadták a Donyecki Népköztársaság nagykövetét, s jegyzéket adtak át neki arról, hogy elismerjük a DNR függetlenségét”

– ismertette az észak-koreai diplomáciai képviselet.

Gyenyisz Pusilin, a donyecki szakadárok vezetője Telegram-csatornáján ezt diplomáciájuk újabb nagy győzelmének titulálta. A politikus reményét fejezve ki a jövőbeli gyümölcsöző együttműködés és kereskedelem iránt a több mint 6500 kilométer távolságra lévő, atomfegyverekkel rendelkező, s nemzetközi szankciók által nagyrészt elszigetelt távol-keleti országgal.

Szíria június 29-én úgy döntött, hogy elismeri a két állam függetlenségét, mire válaszul Ukrajna megszakította diplomáciai kapcsolatait Damaszkusszal.

(MTI)

Nyitókép: MTI / KCNA

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekuIa
2022. július 14. 15:45
Ahogy Tunyaállat mondaná, koreai testvéreink kiállnak az elnyomott népek szabadsága mellett.
Gyzoltan
2022. július 14. 07:52
A zsidó Rákosi alatt kiváló volt a kapcsolatunk Észak-Koreával... Most nagyot lendíthetnénk kapcsolataink normalizálásán, ha követnénk példájukat...
Trombitás Keresztély
2022. július 14. 01:50
De csak Orbán után.
skin777
2022. július 13. 22:59
Micsoda ilusztris társaság igaz fidernyákok?? De jó lenne nekünk is köztük lenni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!