Macron: Európa nem hódolhat be Oroszország stratégiájának

2022. július 27. 19:37

Az afrikai látogatókörúton járó francia elnök Oroszországot vádolta gyarmatosító politikával.

2022. július 27. 19:37
null

Az afrikai látogatókörúton járó francia elnök Oroszországot vádolta szerdán gyarmatosító politikával, miután az orosz külügyminiszter ugyancsak Afrikában ugyanezzel vádolta a Nyugatot.

Emmanuel Macron Cotonouban a benini elnökkel, Patrice Talonnal közösen megtartott sajtótájékoztatón kijelentette: „Oroszország az utolsó olyan gyarmatosító hatalmak egyike, amely érdekei védelmében egy szomszédos országra támadt”. A francia elnök szerint ez az orosz politika a 19-20. századot idézi fel egy új típusú hibrid háború formájában, amely a dezinformációt, az energiát és a gabonát is zsarolásra használja. Macron úgy vélte,

A francia elnökkel egyidőben tesz látogatást Afrikában az orosz külügyminiszter. Szergej Lavrov Ugandában nyilatkozva visszautasította azt a vádat, hogy Oroszország lenne felelős az Európát sújtó energia- , valamint az Afrikát sújtó élelmezési válságért. Lavrov szerint a nyugati hatalmakra jellemző a gyarmatosító gondolkodás, és ők folytatnak zajos kampányt az energiáról és az élelmezésről.

(MTI)

Nyitófotó: AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2022. július 28. 08:35
oké, de minek mutogatja, hogy mekkora halat fogott? :D
nempolitizálok
2022. július 28. 08:25
Igen, hiszen előbb Bidenék seggéből kellene kihúzni a fejeteket.
feketeöves nirvana
2022. július 28. 06:35
Ez az ember olyan mint Demko. Egyszer legyen béke, máskor nem hódolunk be
sorivo4
2022. július 28. 01:35
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!