Sétányt neveznek el Horn Gyuláról a XIII. kerületben

2022. június 08. 20:34

A Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén meghozott döntést a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója nem támogatta.

2022. június 08. 20:34
null

A XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezésére neveznek el sétányt Horn Gyuláról 2014-ben felállított szobra közelében, a Gyermek téren.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője azt javasolta, a közgyűlés ne nevezzen el sétányt Horn Gyuláról.

Ughy Attila (Fidesz-KDNP) szerint Horn Gyula „konfliktusos személyiség” volt, és azt kérte, ha a képviselők emléket szeretnének állítani neki, azt ne most tegyék, hanem a Ráday Mihály által javasolt két évtized után, „amikor leülepszik egy politikai szereplőnek a tevékenységével (...) kapcsolatos értékítélet”.

(MTI)

Nyitóképen résztvevők a Horn Gyula-emlékkonferencián. Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hirám
2022. július 06. 15:08
Szép egy rendszerváltás volt ez.. Már az valami kiábrándító volt, hogy egy fogakat kirugdaló, meggyőződéses pufajkás kommunista miniszterelnök lett. Az is azért volt lehetséges mert a nép nem ment el szavazni. Sokan boldogok voltak, hogy nem kötelező a szavazás, hát élvezték a "szabadságot" nem mentek el. A kommunisták persze mind elmentek. Így lett Horn valaki. De, hogy azóta sem jutottunk el oda, hogy ilyen arcátlanság ne fordulhasson elő... Kiábrándító... Már eleve be kellett volna tiltani a hazaáruló kommunista pártot, nem engedni, hogy más néven fusson tovább, de hát nem volt hozzá politikai akarat..
Papalimapapa
2022. június 09. 15:49
És mi lesz a neve a sátánynak? Pufajkás sétány?
kata56
2022. június 09. 08:31
Szerintem az, hogy a xiii. Keruletben elneveznek kozteruletet HORN Gyularol, az rendben van. Prolikerulet prolihose. Legyen. Az ott az o vilaguk, az o kepukre formaljak. Szerintem ezert nem kene hoborogni. O vilaguk, o hosuk, legyen nekik. Nekem sokkal kevesbe tetszik az, hogy Gonzrol neveztek el az Arpad hid pesti hidfojet. Mert o sokkal nagyobb ganej volt...es tobbet is artott. Nem azt mondom, hogy a fidesz szavazza meg Horn Gyulat...de nagy felhajtassal tiltakozni sem kell ellene. Ha valasztani kene a libsibolsik es Horn kozott, ezerszer Horn. PUFAJKA IDE vagy oda..
2022. június 09. 08:27
"Körmös" Bauer kezelésbe vette Göncz Árpád alias"patkány"-t, a jelentést olvasta Horn "pufajkás" Gyula....tehát valaki még nem kapott utcanevet, ha már bitófa nem járt neki! "Körmös" Bauer. Figyelsz Karácsony?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!