55 éves a Tüskevár! (VIDEÓ)

2022. június 07. 09:58

1967-ben debütált a közkedvelt filmsorozat, amely miatt egy ország zárta a szívébe Bánhidi Lászlót, aki Matula bácsit alakította.

2022. június 07. 09:58
null

A Tüskevér generációk kedvence volt, sok gyerek ábrándozott arról, hogy egyszer olyan kalandos nyaraláson vehet részt, mint a Tutajost alakító Seregi Zoltán. Seregi amúgy egy próbafelvétel alapján kapta meg Tutajos szerepét és tökéletesen alakította a karaktert, hiszen ő is városi gyerek volt, keveset találkozott a természettel.

Nyitókép: Arcanum/Pajtás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Székely Dózsa György
2022. június 07. 15:50
A Tüskevár tipikusan pesti, városi gyerekeknek készült regény. Nekem, a félig vidéki panelban, félig tanyán felnőtt, a zsíroskenyeret is takonnyal evő gyereknek semmi újat nem adott a Tüskevár. De persze jó hogy van ilyen is. A szocializmusban még nagy irodalom volt.
Bell & Sebastian
2022. június 07. 15:28
A negatívumokat leszámítva, hogy termelőszövetkezeti környezetbe helyezték, amiből a nem engedélyezett Flóbert puska kilóg, van pozitívuma is, a haladó homoerotikus fürdés a Balatonban, így összességében időtállónak bizonyult a produkció. A környezetet leszámítva ahol forgatták, ami az enyészeté lett.
ifrance
2022. június 07. 14:42
az új film költségét fordíthatták volna arra, hogy kockáról kockára digitálisan kiszínezzék az eredeti fekete-fehér változatot! fényévekkel többet ért volna!
pintyőke
2022. június 07. 14:03
Nagyon kisgyerek volt Seregi Zoltán a filmhez. Kamaszokkal valszeg nehezebb forgatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!