A Vatikán közvetítheti a béketárgyalásokat Ukrajna és Oroszország között

2022. május 21. 07:20

Azonban ehhez mindkét államból meghívást kell kapnia.

2022. május 21. 07:20
null

A fejleményről Paul Richard Gallagher érsek, a Vatikán államközi kapcsolatokért felelős titkára számolt be – írta az Unian.

A diplomata-főpásztor május 20-án a Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a Vatikán kész elősegíteni az Ukrajna és Oroszország közötti béketárgyalásokat, ehhez azonban mindkét országtól meghívást kell kapnia – írta az Unian.

„Bármilyen közvetítői tevékenységhez mindkét oldal meghívása szükséges. Ha a Szentszék felkérést kap Ukrajnától és Oroszországtól, hogy bármilyen módon segítsen a tárgyalási folyamatban, örömmel fogadjuk ezt, és minden lehetséges módon megpróbálunk segíteni” – fogalmazott Gallagher érsek.

Nyitóképen Ferenc pápa a Vatikánban. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2022. május 21. 09:56
Ez talán könnyebb lesz mint húsvét időpontjának egyesítése a keleti és nyugati kereszténység számára.
kronosz85
2022. május 21. 09:22
'A Vatikán közvetítheti a béketárgyalásokat Ukrajna és Oroszország között' NA, végre vége lesz??? 'Azonban ehhez mindkét államból meghívást kell kapnia.' Áh, dehogy, egy újabb álmodozás csak...
Gyzoltan
2022. május 21. 09:19
"A Vatikán közvetítheti a béketárgyalásokat Ukrajna és Oroszország között" A Vatikánnak lenne fontosabb dolga is! Újra kereszténnyé kellene válnia, ami jelenleg reménytelennek látszik...
Paskai
2022. május 21. 09:11
Dolgoznak a páholyok a népszínházban. Milyen hasznos az a Vatikán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!