Kedvelt mesefigurák díszítik ezentúl a Pasaréti utat

2022. május 30. 15:22

Lusta Dick, Vuk és a magyar népmesék piros madara is felkerült gyereknap alkalmából a katonai akadémia kerítésére.

2022. május 30. 15:22
null

Gyereknapra újjászületett a Pasaréti úton található katonai akadémia kerítése. Ezentúl Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk vagy a Macskafogók hősei tekintenek rá többek között a járókelőkre.

A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely is beszámolt erről a felújításról. 

A kerület vezetője bejegyzésében kitért arra, hogy „Buda a világszínvonalú magyar animációs filmkészítés otthona, a Hűvösvölgyi úti Pannónia Filmstúdióban évről évre remekművek készültek el. Az alkotók jelentős része nemcsak munkáját végezte Budán, hanem itt talált otthonra – most az ő alkotásaik kerültek a Pasaréti útra, ahol a játszótérrel szemközti falon láthatjuk a legnépszerűbb karaktereket” – tette hozzá.

A Facebook-posztból az is kiderült, hogy többen is hozzájárultak ahhoz, hogy ez a kezdeményezés megvalósuljon. A terület tulajdonosa, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. összefogott a tűzfal-festményeiről ismert Színes Város csapatával, valamint a kreatív városi programokat szervező hosszúlépés. járunk? csoportjával, így készült el a falfestmény.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2022. május 31. 12:34
Hiányolom azt a képet, amin 2 királyfi szerelmeskedik.:-)
ThuleanPerspective
2022. május 31. 06:57
sehol egy transzgender róka ? xd
foldizs
2022. május 30. 18:35
Vajon ha az MKKP csinálja, akkor már feljelentést tettek volna rongálás miatt?
kishal
2022. május 30. 18:06
Milyen volt előtte? Ha már korábban is meszelt volt, nincs gond. Azt idővel lehet reprodukálni. Egy szép, patinás téglafelületet már macerásabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!