Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A Kreml ellentmondott a fehérorosz elnöknek

2022. május 07. 06:59

Aljakszandr Lukasenka csütörtökön azt mondta, hogy az ukrajnai orosz katonai hadművelet „elhúzódott”. A Kreml szerint azonban minden a tervek szerint halad.

2022. május 07. 06:59
null

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ismételten elmondta, hogy a „különleges hadművelet” a tervek szerint halad. A szóvivő ezt arra reagálva közölte, hogy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva csütörtökön hangot adott véleményének, miszerint

a művelet „elhúzódott”, amire nem számított

– adta hírül a Portfolio. 

A portál tudósítása szerint, a szóvivő ígéretet tett arra, hogy „megfelelő időben” közzé fogják majd tenni a bucsai „provokáció” kitervelőire vonatkozó információkat. 

A Kijevhez közeli Bucsában április elején, nem sokkal az orosz erők kivonulása után nagyszámú erőszakos halált halt civil holttestét találták meg. Ukrajna és a nyugati országok zöme

tömeggyilkosság elkövetésével vádolta meg az orosz hadsereget,

amit Moszkva elutasít.

A szóvivő nem kívánta kommentálni Lukasenkának azt a kijelentését, hogy Oroszország, Fehéroroszország és Ukrajna „bizonyos körülmények között” harcolhat majd Lengyelországgal Ukrajna területi integritásáért. Hozzátette ugyanakkor, hogy „Lengyelországból fenyegetés érheti Ukrajna területi integritását”.

Az orosz elnöki szóvivő valótlannak nevezte az állítást is,

miszerint Oroszország gabonát lop Ukrajnából.

Peszkov nem kívánta kommentálni az izraeli miniszterelnöki hivatal közleményét sem, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök bocsánatot kért Naftali Bennett izraeli kormányfőtől, amiért Szergej Lavrov  egy interjúban azt mondta, hogy Hitlerben is zsidó vér folyhatott, mint Volodimir Zelenszkij ukrán elnökben. 

Nyitókép: AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. május 08. 04:38
EU = Provincia / Prefektura , az orwelli birodalomban . Az usa is csak egy provincia / prefektura .
Akitlosz
2022. május 07. 14:27
Mások az orosz tervek és mások a fehérorosz tervek.
kunzoo
2022. május 07. 14:18
Az orosz hadihajók is terv szerint öngyulladnak. Lukasenka mit mondhat erre? Elvtársak! Terv szerint megy ennyire szarul a háború?
Akitlosz
2022. május 07. 13:37
Ennek megítéléséhez ismerni kellene a terveket. Pár évtized múlva ki fog derülni, hogy kinek volt igaza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!