Elhunyt Bródy Sándor író, reklámszakember

2022. február 13. 12:09

Szombat éjjel, budai otthonában elhunyt Bródy Sándor. A hírt az író családja jelentette be.

2022. február 13. 12:09
null

Budapesten nőtt fel, 15 évesen azonban Amerikába került, ahol felvette az Alexander Brody nevet. A Princetoni Egyetemen szerzett diplomát, majd a Young and Rubicam reklámcégnél helyezkedett el, ahol harmincnégy év alatt kifutófiúból a cég nemzetközi igazgatója lett. 1984–1987 között a Reklám Világszövetség elnöke volt. Visszavonult 1993-ban, majd egyre több időt töltött Magyarországon – összegzi életútját az ATV. hu.

Ő volt a Bródy Sándor díj alapítója, valamint a Bolyai János alkotói díj egyik alapítója és mecénása.

„Sajnos nagyapának és az én igazi példaképemnek, nagybátyámnak, Hunyady Sándornak az árnyéka sem vagyok, fáj ez nekem, de hát egyetlen életben minden nem jöhet össze” – nyilatkozta egyhelyütt.

Alexander Brody édesapja, Bródy János a magyar lóversenysport és gabonakereskedelem kiválósága volt a két világháború között. Édesanyja Pollatschek Lilly festőművész vot. Nagyapja volt névrokona, Bródy Sándor, a híres író, nagybátyja Hunyady Sándor, rokona votl még Gábor Dénes Nobel-díjas fizikus, Bródy Imre, aki a kriptongázos izzót találta fel és Bródy Ernő országgyűlési képviselő is. 

(atv, Wikipedia)

Fotó: Alexander Brody, Facebook

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2022. február 13. 13:45
most már nem hetente, hanem naponta kapjuk a zsidók iránt érzékenyítő cikkeket? ok.
héttörpe
2022. február 13. 13:32
Ez nem az utca volt?
Nehidd El
2022. február 13. 12:43
RIP. "Nagyapja volt névrokona, Bródy Sándor" Jaj, ez fájt.
MayorAnna
2022. február 13. 12:31
Jöhetnek a tegnapi pszichológusnő halálát meggyalázó hozzászólások hasonmásai... Engem csak a csökönyös ragaszkodásuk az ipszilonhoz zavar ezekben a Bródy-félékben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!