Koronavírus gócpont lett a dunai sétahajó, ami áthaladt Magyarországon

2021. október 29. 09:06

139 turista közül legalább 85 utas elkapta a koronavírust egy sétahajón, amely Magyarországon is áthaladt.

2021. október 29. 09:06
null

A hajó Romániából indult, és Magyarországon keresztül úszott volna fel a bajorországi Passauba, majd onnan Lipcsébe szállították volna az utasokat. Bécsben azonban megállították a hajót, mert több ember is megfertőződött – olvasható a Blikk cikkében.

A lap szerint az utasok közül kettőt már Romániában leszállítottak, és karanténba helyeztek, mert pozitív lett a tesztjük, a maradék 137 főnek azonban Bécsben kellett kiszállnia.

A hajó egy lipcsei utazásszervező cég tulajdonában áll, a helyi hatóságok csütörtökön értesültek a problémáról, majd a maradék 137 utast busszal utaztatták Bécsből Lipcsébe.

Senki nem került kórházba

Négy busszal utaztak: kettőn azok, akiknek a tesztje pozitív lett, egyen azok, akiknek negatív, egyen pedig azok, akiknek negatív, de együtt akartak utazni a közeli hozzátartozójukkal, akiknek pozitív lett. A buszokon a vezetők be voltak oltva, az utasoknak pedig kötelező volt a maszkviselés.

Az utasok közül egyelőre senki nem szorult még kórházi kezelésre. Az osztrák sajtó úgy tudja, hogy az utasok mellett a legénység tagjai közül is többen elkapták a fertőzést.

Nyitókép: MTVA / Bizományosi: Jászai Csaba

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fenrir
2021. október 29. 14:53
De miért kellett ilyen intézkedés, az érintett országok maguk nem szenvednek ugyanúgy a járványtól? Mert ha épp tombol az adott országban is, nem mindegy hogy még a beérkező hajón is van pár vírusos?
Gyéressy Károly
2021. október 29. 11:25
"Az utasok közül egyelőre senki nem szorult még kórházi kezelésre. " És ha valahol sok náthás van, az miért nem hír? Amúgy meg ez nem egy sétahajó. Idióta firkász. Nyilván egy szállodahajóról van szó.
Dr. Greta Grünberg
2021. október 29. 10:46
Legalább nem süllyedtek el, itt már annak is örülni lehet.
Armageddon
2021. október 29. 10:16
A cöfögésre is jöttek Romániából?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!