A fővárosra várnak, hogy rendbe tehessék a Hild téri játszóteret

2021. június 29. 18:35

Üvegszilánkok, kiálló drótok, hajléktalanok - ez jellemzi jelenleg a főváros üzemeltetésében lévő Hild téri játszóteret. A szülők kétségbeesve fordultak segítségért az V. kerület fideszes polgármesteréhez, Szentgyörgyvölgyi Péterhez, aki már tavaly kezdeményezte a tér kezelésének átvételét. Bár erről májusban Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel szóban megállapodtak, a hivatalos átadásra a mai napig nem került sor.

2021. június 29. 18:35
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Áldatlan állapotok uralkodnak a belvárosi Hild-téri játszótéren az ott lakók beszámolói szerint. A közelmúltban több aggódó anyuka kereste meg a Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármestert, hogy segítsen a helyzet orvoslásában. A játszóteret jelenleg a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Főkert Nonprofit Zrt. üzemelteti.

Az egyik anyuka leírja, hogy a téren, ahová napközben a környező óvodából is hozzák a gyerekeket játszani, 

rendszeresen találnak üvegszilánkokat, a kerítésből drótok állnak ki, az ott megforduló hajléktalanok illemhelynek használják a területet.

De az ivókút sem működik, és rendszeres a szemetelés. 

Szentgyörgyvölgyi Péter osztja a szülők aggodalmát, ahogy válaszában leszögezi: a Hild téri játszótér jelenlegi üzemeltetési színvonala elfogadhatatlan.

A polgármester hangsúlyozta: már tavaly szeptemberben kezdeményezte az üzemeltetésért felelős Fővárosi Önkormányzatnál, hogy a Belváros átvehesse a játszótér kezelését. Megkeresésére azonban semmilyen választ nem kapott, így ezért tavasszal személyesen vette fel a kapcsolatot az ügyben Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettessel, akivel végül szóban megállapodtak az üzemeltetés átadásáról.

Csakhogy ez hivatalosan még mindig nem történt meg. Megkerestük az ügyben a Fővárost, ahonnan azt a tájékoztatás kaptuk, hogy ők a szóbeli megállapodás után elindították a hivatalos folyamatot.

Azt jelenleg nem lehet tudni, hogy hol tart az ügy, de egy biztos: a Hild tér ugyanolyan elhanyagolt jelenleg is, mint korábban, az V. kerületi Önkormányzat pedig hivatalos megállapodás híján nem tud lépni, hogy rendbe rakja a területet.

A nyitóképen: A Hild téri játszótér egyik játéka (fotó: Ficsor Márton)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julius
2021. június 30. 10:26
El kell kezdeni gondozni, és a számlákat benyújtani a fővároshoz.
pollip
2021. június 29. 21:12
Nem kell átvenni! Egy játszóteret csak tudnak vállalni! Legyen felelősségérzetük!
anegy_
2021. június 29. 20:23
Ez kellett a butapesti többségnek! Ez az alja heregeri banda. A hugyos-bűzös hontalanok életvitel-szerű jelenléte a közterületeken. Szagoljátok. A maradék Fideszes polgármester meg nagyobb hangerővel és publicitással küzdjön. Hátha felébred a balga másik oldali jobbérzésű proli.
Pandaka pygmaea
2021. június 29. 19:22
Nehogy ne legyen már forrás és/vagy ember arra, hogy egy kibaszott játszóteret rendben tartson a Főváros.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!