Üzenet a magyar táblát lefestőknek: ilyen lenne Kolozsvár nélkülünk

2021. február 10. 21:30

Az ismert erdélyi grafikus, Könczey Elemér ezzel a katikatúrával reagált arra, hogy román vandálok megint lefestették a magyar nyelvű Kolozsvár feliratot a településnév-táblán.

2021. február 10. 21:30
null

Szerdán nap közben adtunk hírt arról, hogy szerdára virradóan ismeretlenek lemázolták a Kolozsvár tábla magyar feliratát.

„A tettet mélységesen elítélem, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helyük sem Kolozsváron, sem a 21. században! Ne dőljünk be az olcsó provokációknak!” – írta Oláh Emese Kolozsvár magyar alpolgármestere a Facebookon az ügy kapcsán.

A város példás gyorsasággal intézkedett: szerda estére a tönkretett táblát eltávolították és kicserélték. Az alpolgármester asszony, aki a kolozsvári RMDSZ szervezeti elnöke is bejelentette, hogy a Szövetség feljelentést fog tenni az ügyben a rendőrségen.

Kép: Könczey Elemér: ad absurdum

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Tommy Lee
2021. február 11. 07:26
Pusztulat, román a neved!!
Besenyő István
2021. február 11. 02:26
Csattanós!
választópolgár
2021. február 11. 00:52
Frappáns. A szlovákok is kaptak egy berendezett országot berendezett fővárossal. Csak le kellett vándorolni a kecskepásztoroknak a hegyekből és beülni a készbe.
__Y__
2021. február 10. 21:52
Lehet, hogy a sötétzöldek állnak a dolog mögött, bár valószínűleg ők még ennyi házat is soknak tartanának a zöld felülethez viszonyítva, ők inkább az egész táblát festették volna le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!