Novák: A vásárlási idősáv bevezetését javasolta az Idősek Tanácsa

2020. november 23. 11:31

Az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenne, valamint csak hétköznapokon lenne.

2020. november 23. 11:31

A vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai, de a tavaszitól eltérő gyakorlattal – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn a tanácskozás után a közmédiával.

Novák Katalin azt mondta, hogy a javaslat szerint az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenne, valamint – a generációk közötti feszültség csökkentése érdekében – csak hétköznapokon és olyan időpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma. Fontos az is, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak – ismertette a miniszter a javaslatot. Beszámolt arról is, hogy az időseknek fontos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, szakszerű tájékoztatás, és ehhez elsődlegesen a televíziót, a közmédiát veszik igénybe. A tanács ezért azt is javasolta, hogy jöjjön létre egy olyan műsor, amely tájékoztatja az időseket az aktualitásokról, és praktikus tanácsokat ad nekik arra vonatkozóan, hogyan védekezhetnek a leghatékonyabban a koronavírus ellen – tudatta Novák Katalin.

Hozzátette: a tanács tagjai megköszönték, hogy a kormány továbbra is lehetővé teszi, hogy a felírt gyógyszereket mások is kiválthassák. A tájékoztatás szerint a javaslatokat elküldik Orbán Viktor miniszterelnöknek. Novák Katalin kérdésre válaszolva azt mondta: bízik benne, hogy gyors döntés születik majd. Ábrahám Katalin, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület XI. kerületi szervezetének elnöke azt hangsúlyozta: a vásárlási idősáv bevezetésére azért van szükség, mert az idősek egy része megnyugtatónak találja, ha külön idősávban, biztonságosan tud vásárolni. Emellett azonban az is fontos, hogy az érintettek ezen az idősávon kívül is elmehessenek vásárolni, mivel sokan nyugdíjasként is dolgoznak – magyarázta.

Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának egyik tagja azt is felvetette, hogy az üzletek a nyitvatartási idő mellett tüntessék fel azt is, mikor a legkisebb a forgalmuk, ezzel segítve azokat az időseket, akik nem tudják a bevásárlást a nekik fenntartott idősávban elintézni.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2020. november 23. 22:23
Idősek Tanácsa a) elnöke a miniszterelnök, akit akadályoztatása esetén a Tanács alelnöke helyettesít, b) alelnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (Novák Katalin) Kurvajó. :D
Agnieszka
2020. november 23. 15:10
Remélhetőleg ezentúl minden vágyam így teljesül. Nemcsak én járnék jól.
formaegy
2020. november 23. 14:35
Vonják vissza az időkorlátozást, ezt kell követelni! Már tavasszal is bebizonyosodott, hogy borzalmas tumultus volt reggelente, és van aki nem tudta befejezni a vásárlást, mert ki kellett üríteni a boltokat az idősek sávja miatt! (Családosok, munkába járók!) Arról nem beszélve, hogy hatalmas embertelen munkát mért az ott dolgozókra! Ezt a tumultust, most megtetézik + az idősek mert ők bármikor mehetnek! Hogyan is vannak ezzel védve az idősek???????????? Sehogy! Sőt! Még nagyobb lesz a tumultus, mint volt tavasszal? A fertőzésveszély még nagyobb lesz! Gondolkodott egy kicsit is az aki ezt a baromságot kitalálta??? Arról nem beszélve, hogy a kijárási tilalom miatt már 7-kor bezár minden. Vonják vissza ezt a baromságot, akkor legalább a tömeg jobban eloszlik a vásárlásnál!
Tiszafa
2020. november 23. 13:19
"Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának egyik tagja azt is felvetette, hogy az üzletek a nyitvatartási idő mellett tüntessék fel azt is, mikor a legkisebb a forgalmuk..." Minek? Nincs elég baja a boltosoknak, meg az üzletvezetőknek? Az alapfeladatuk felett neveljék a sok elhülyített szabadelvű barmot, hogy rendesen hordják a maszkot, meg még statisztikát is gyártsanak. Szerintem a kisboltoknak állandó vevőköre van, akik tökéletesen tudják, hogy mikor vannak kevesebben abban a boltban. A nagyobb áruházaknál is teljesen felesleges adatgyártás lenne ez az ötlet, mert csak rá kell nézni a parkolóra és már tud is az ember következtetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!