Nagyon tisztelem az SZFE-s diákokat

2020. október 25. 12:02

Mentem volna őrt állni, csak épp úgy alakult, hogy nem tudtam ott lenni. Interjú.

2020. október 25. 12:02
Kern András

–Ötven év vígszínházi létezés alatt sok pályakezdő színészt látott. Mások a mostani fiatalok, mint amilyen például maga volt?

– Nem látok különbséget az én kezdeti lelkesedésem és az övék között. A színészet agyi gyakorlat, figyelést, odaadást és jelenlétet igényel. Ha valaki tehetséges, az tehetséges, ehhez jön egy rettenetes mély koncentráció. De ha ez megvan, a színészet ilyen szempontból nem változik.

– Mit gondol a színművészetis diákokról és az egyetemfoglalásról?

– Óriásinak tartom, nagyon tisztelem őket. Figyelemmel követem a történéseket, amennyire lehet és tudom. Mentem volna őrt állni, mert hívtak, csak épp úgy alakultak a munkáim, hogy nem tudtam ott lenni. Nem volt időm, mert vagy tanultam a szöveget, vagy próbáltam, és néha aludtam is. De lehet, hogy majd megyek.

– Beszélgettünk színésszel, aki az egyetemi évekből a mesterek fontosságát emelte ki annak kapcsán, hogy sok emblematikus tanár mondott fel az SZFE-n. Mit jelentett önnek anno Várkonyi Zoltán?

– Szakmát, életszemléletet, világlátást, műveltséget. Rendkívüli érzéke volt az iróniához, az öniróniához. Ellensége volt a giccsnek és az álérzelmességnek. Nagyon szerettük. Rengeteget dolgozott, így nem az óraszámainak a mennyisége, sokkal inkább a minősége volt fontos. Követtük az életét, ő is mindent tudott rólunk. Ezek a dolgok mindannyiunkra nagyon jól hatottak.”

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. október 28. 19:03
Világosan utaltam fentebb, hogy amit maga írt, azt a zsidózás kategóriába sorolom. Viccelődünk?" Zsidózózunk?" Nem, én egyiket sem.
egripeti77
2020. október 26. 22:27
Ha Kern szerint természetes egy állami fenntartású intézmény elfoglalása, akkor szerintem a Vígszínházat is foglalják el. Persze az előadások ezalatt szünetelni fognak, fizetés meg nem jár ezek hiányában.
VeJoLa
2020. október 26. 09:18
Annyira örültem volna, ha csendben marad! Még egy színésszel kevesebb maradt szerethető a számomra. Persze mind a ketten túl fogjuk élni.
Zsusztina
2020. október 26. 07:49
Várkonyi ... "Ellensége volt a giccsnek és az álérzelmességnek" Ehhez képest Kern tud rendesen nyálasan ripacskodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!