Szétválasztott ikerlányok: Csókay Andrásék elvégezték az újabb műtétet

2020. október 27. 15:48

A kislány állapota stabil, de szövődmények lehetségesek. Az orvosok vallják, mindez nem sikerülhetett volna a támogató imádságok nélkül – írja a 777blog.hu.

2020. október 27. 15:48
null

„Ma kora reggel Bangladesben végrehajtotta Rabeyán, a szétválasztott bangladesi sziámi ikerlányok egyikén a koponya-helyreállító műtétet a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapata. Az orvosok vallják, mindez nem sikerülhetett volna a támogató imádságok nélkül” – írja a 777blog.hu.

Az ikrek rehabilitációja folytatódik és még évekig eltarthat

A portál tájékoztatása szerint magyar részről dr. Csókay András, az Operation Freedom idegsebészcsapatának vezetője, dr. Pataki Gergely a plasztikai sebészek és az Operation Freedom műtétsorozat vezetője és dr. Csapody Marcell az aneszteziológuscsapat vezetője irányította és végezte a műtétet.

A kislány állapota stabil, de szövődmények lehetségesek.

Mint írják, az ikrek rehabilitációja folytatódik és még évekig eltarthat a Cselekvés Alapítvány magyar-bangladesi projektjének keretein belül. A rehabilitációs teamből Császár Zsuzsanna, gyermekklinikai szakpszichológus utazott ki Dakkába a család, és a gyermekek állapotának felmérése céljából. A járvánnyal is nehezített rehabilitációs munkának és Rabeya töretlen életerejének köszönhetően a kislány tavasz óta még aktívabb lett, sokat tanul, beszél és játszik.

Az ikreknek a következő években kisebb plasztikai sebészeti műtétekre, hegkezelésre lehet még szüksége

Hozzáteszik: az ikreknek a következő években kisebb plasztikai sebészeti műtétekre, hegkezelésre lehet még szüksége, melyet Dakkában Pataki Gergely vezetésével fog végezni alapítványunk. Az egy évtizede megkezdett helyreállító sebészeti misszió folytatódik.

Az eredeti, teljes bejegyzést ide kattintva olvashatja.

Címlapkép: 777blog.hu.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2020. október 28. 12:58
Minden tiszteletem Csókay doktoré és csapatáé.!!!
Django
2020. október 28. 04:01
ez az egész nem Csókay doktor exhibicionizmusáról szól?
annamanna
2020. október 28. 03:11
Egyet sajnálok: a szétválasztás előtti képeken a kislányok folyton mosolyogtak. A műtét óta lehervadt az arcokról a mosoly. Persze megértem én, a jövő iránt mindenki felfokozott várakozással él, valami csodában reménykedik, minden varázslatosan tökéletes és szuper lesz, és nem számít arra, hogy ha megoldódik egy probléma, attól még marad ezer másik.
írmag
2020. október 28. 02:04
Mintha előre érezték volna az itteni hozzászólásokat a missziójukhoz: "Meggyőződésünk, hogy a gyógyító tevékenységet a tudományos munka mellett nagyban segítette sokak támogató imája, lelki segítsége, amit továbbra is köszönünk szépen."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!