Zuhannak az albérleti díjak Budapesten

2020. május 03. 13:42

A márciusi sokkhatás után egyértelműen életre kelt a budapesti albérletpiac, ám az árcsökkenés nem állt meg – írja a HVG a Rentingo.com adataiból.

2020. május 03. 13:42

„A kiadó lakások meghirdetett átlagos bérleti díja Budapesten idén áprilisban 148 ezer forint volt, ami 8 százalékos csökkenést jelent a márciusi adatokhoz viszonyítva. Így a januári 169 ezer forintos tetőzéshez képest már több mint 20 ezer forinttal kell kevesebbet fizetni egy átlagos budapesti albérletért. Ráadásul a kínálatot folyamatosan bővítő korábbi airbnb-s lakások jellemzően belvárosi, felújított és teljesen berendezett ingatlanok, így a bérlők számára az ár/érték arány sokkal kedvezőbb lett akár az év elejéhez, akár a tavalyi évhez viszonyítva.

Még érdekesebb képet mutat a Rentingo.com bérlői adatbázisa alapján a piac keresleti oldala, amely szerint az áprilisban regisztrált bérlők átlagosan 133 ezer forintos bérleti díjat fizetnének. A bérlők által fizetendő összeg februárban még jelentősen emelkedett, de a márciusi és áprilisi visszaesés után a fizetőképes kereslet már a januári 138 ezer forint alatt van.”

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. május 03. 22:15
Zuhannak meg a lófaxot!
civis72
2020. május 03. 20:36
...most akkor örülünk ?... mert mikor Tarlós alatt drágulás vót akkor nagyon sírtak a lipsik
szavaztam
2020. május 03. 19:12
kilyukadt a lufi...persze csak átmeneti...2-3év és kezdődik előről...
puszika
2020. május 03. 18:50
Mintha Karácsony majom arról beszélt volna minapában,hogy törvény kell az albérleti díjak szabályozásához. Nem kellett volna elkapkodni/mint a Pesti úti idősotthon orvosi felügyeletét.....mondjuk másra kellett a pénz, pl a haveroknak/ . A vírus ezt is megoldotta. A zöm az agglomerációban keres majd albérletet/ ott kisebb a veszély!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!