A 96 éves dédmama is indult a SPAR Budapest Maratonon

2016. október 10. 11:19

Szombaton a hét rövidebb távú versennyel kezdődött a kétnapos 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál. Már az első napon is óriási volt az érdeklődés, a nevezések száma elérte a 10.800-at. A családi futás 600 méterén részt vett egy négygenerációs csapat is.

2016. október 10. 11:19

A családi futás 600 méterén hatalmas tapsot kapott a 96 éves Csillag Józsefné, Marika néni, aki a 66 éves fiával, a 33 éves unokájával és az öt hónapos babájával alkottak egy csapatot. Ezzel a négy év híján 100 éves, roppant energikus dédi a Budapest Sportiroda (BSI) három évtizedes történetének legidősebb indulója.

Unokája, Szabóné Csillag Anikó, aki a „Négy generáció együtt”  csapatkapitánya volt azt mondta: „96 éves nagymamám nagyon aktív, rögtön igent mondott a felkérésemre. Elsősorban arra törekedtünk, hogy jól érezzük magunkat, s ez kitűnően sikerült is. Örülök, hogy a négy generáció együtt élhette át az élményt, és hogy a zaj miatt bár hatalmas fülhallgatóval a fején, de a pici már öt hónaposan itt lehetett az első BSI rendezvényén.”

Gyönyörű napsütésben indult el a nap leghosszabb versenye, az 5 km hosszú Riska Minimaraton, melyen hatalmas, két perces előnyel ért a célba Dani Áron. „Megnehezíti az ember dolgát, ha egyedül fut, mert nem hajtja senki. Kihívás volt a verseny, hogy ne kényelmesedjek el és kemény futást mutassak végig”– mondta Dani, aki a 3.000 méteres akadályfutás magyar bajnoka. 

Idén is nagy sikert hozott a másodszor kiírt SPAR Maratonka EMMI sulifutam, melyen hatezer iskolás vett részt. A rajtot ellövő dr. Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár elmondta, hogy a futófesztivál jó példa arra, hogy Magyarország nem csak sportnemzet, de már sportoló nemzet is.

Fotó: Vous.hu

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!