Bomba robbant a hortobágyi lőtéren, négy tűzszerész meghalt

2016. július 01. 16:46

Négy tűzszerész halt meg, miután robbanás történt a hortobágyi bombázólőtér aknamentesítése közben – erősítette meg a Blikk információját az MTI. A a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint egy második világháborús bomba robbant fel, a helyszínt tűzszerész szakértők, ügyészek vizsgálják.

2016. július 01. 16:46

A Blikk és a közmédia közlése szerint bomba robbant a hortobágyi bombázólőtéren a terület aknamentesítése közben. A bulvárlap úgy tudja, hogy három vagy négy tűzszerész is áldozatul eshetett a robbanásban. Egyelőre hírzárlat van az ügyben

A lőtér aknamentesítését évekkel ezelőtt kezdték meg, de a valódi feltárás csak tavaly indult el. A mentesítés 4100 hektáron folyik, és csaknem három és félmilliárd forintba kerül a bulvárlap szerint. A mentesítés az unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg – írja az Index.

Frissítés (17:02)

Négy honvédségi tűzszerész életét vesztette, egy pedig megsérült egy robbanásban a Hortobágyi Nemzeti Park területén, a volt bombalőtéren péntek délután – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-vel. Nagy Andrea elmondta: az elsődleges adatok szerint egy második világháborús bomba robbanhatott fel, Nádudvar közelében.

A helyszíni szemle tűzszerész szakértők, ügyészek bevonásával tart. Az ügyészségi szóvivő azt mondta: a rendőrség közigazgatási eljárás keretében fogja vizsgálni a történteteket. Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr főkapitányság lesz az illetékes.

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papi68
2016. július 03. 10:13
Valamit nem értek. Ezek a robbanótestek olyan helyen vannak, ahová azért dobták (gyakorlat képen), hogy ott felrobbanjanak. Tehát nincs a környéken semmi olyan, amiben kárt tehetnének, Akkor mi a nyavajának kell hatástalanítani, el szállítgatni onnan (életeket veszélyeztetni) amikor egy megfelelő robbanótöltetet mellé helyezve, meg lehetne semmisíteni? Utána meg mehet egy dózer, és betemeti a gödröt. Magyarázza el már valaki, hogy miért nem így csinálják!
2016. július 02. 16:58
Remélem, az érintett családoknak az uniós támogatásból is jut valami alamizsna!
alex.leopardi
2016. július 02. 10:29
Isten nyugtassa békében a hősöket,részvétem a családjaiknak.
egysegelem
2016. július 01. 23:59
"Hősi halottá nyilvánítják a négy tűzszerészt" Eros tulzasnak erzem, semmi hosi dolgot nem tettek, valoszinu inkabb, hogy szakmai hibak sorozata vezetett a halalukhoz. A honvedseg a kepzesi rendszer megujitasaval tudna a legtobbet tenni, na nem ertuk, de talan a tarsaikert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!