Helyt adott a Kúria Hunvald perújítási kérelmének

2016. május 05. 13:40

A Kúria helyt adva Hunvald perújítási kérelmének hatályon kívül helyezett egy korábbi ítéletet és megszüntette a büntetőeljárást. Az döntés szerint a tavaly áprilisban hozott másodfokú ítélet jogsértő volt, mert másodszor bírálta el Hunvald ugyanazon cselekményét. Akkor Hunvaldot hivatali visszaélés és magánokirat-hamisítás egy, illetve hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért két és fél évre ítélték.

2016. május 05. 13:40

A Kúria megsemmisítette a Hunvald György volt szocialista politikus ellen hozott ítéleteket. Hunvald korábban hivatali visszaélés és magánokirat-hamisítás egy, illetve hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért két és fél évet kapott – írja a politikus blogposztja alapján a Magyar Nemzet. Az ítélet ugyanis jogsértő volt, Hunvald ki is fejti, hogy miért:

A Kúria mindenben igazat adott, amit a perújításban leírtunk. A mellékelt végzésben a joghoz értő olvasók el fognak borzadni, amikor azt olvassák majd, hogy a Szegedi Ítélőtábla jelenlegi gyakorlatában a felmentő ítéleti rendelkezés nem minősül ítélt dolognak és nem lehet alapja a perújításnak. Magyarul a felmentésnek nincs jogi relevanciája ( Indoklás I./3). Ez még csak hagyján, de a Legfőbb Ügyészségnek is ez a szakmai álláspontja (Indoklás II./11)” – írta Hunvald.

A Hunvald által közzétett végzésből kiderül, hogy a Kúria a vádlott perújítási kérelmének helyt adott azon az alapon, hogy ugyanazon cselekmény miatt kétszer ítélték el. Emiatt a Kúria a büntetőeljárást megszüntette.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2017. április 12. 20:33
Jó nagy butafasz, marha állat alreg vagy baromarcúkám, jogerős bírósági ítélet után. Megj. kezdődik elölről, csak olvasgass tovább, farok.
kamasuka
2017. április 12. 20:32
Pontosan. Nem is értem, hogy ez miért hír ebben a formában.
na még ez is
2017. január 12. 20:05
A nagy elszámoltatás!
3M..
2016. november 18. 21:40
Gratulálunk az elszámoltatás egy újabb gyöngyszeméhez! Ez a Fidesz sikerének a záloga. De mibe fog ez kerülni az adófizetőknek? Két év hat hónap ártatlanul! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!