Az LMP ismét a strasbourgi bírósághoz fordul Kövér miatt

2015. november 22. 12:52

Az LMP ismét az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul, amiért Kövér László házelnök még júliusban megvonta a szót Szél Bernadettől. A parlament fideszes elnöke egy korábbi hasonló pert elsőfokon már elvesztett Strasbourgban. A szómegvonás az egyik legsúlyosabb büntetés, és azzal a házelnök „sorozatban visszaél” – mondta Szél.

2015. november 22. 12:52

Az LMP a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, amiért Kövér László házelnök megvonta a szót Szél Bernadettől, az ellenzéki párt társelnökétől az Országgyűlés egyik júliusi ülésnapján.

Szél Bernadett az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: a parlament fideszes elnöke egy korábbi hasonló ügy elsőfokú perét már elvesztette Strasbourgban. A strasbourgi bíróság tavaly szeptemberben elsőfokon kimondta, a magyar állam megsértette a Lehet Más a Politika és a Párbeszéd Magyarországért politikusainak véleménynyilvánítási szabadságát azzal, hogy az Országgyűlés különböző ügyekben megbírságolta őket. A magyar állam fellebbezése után az ügy a másodfokú tanács elé került.

Kövér László nem hallgattathatja el a neki nem tetsző véleményeket” – közölte Szél Bernadett, aki szerint a szómegvonás az egyik legsúlyosabb büntetés, amellyel parlamentáris keretek között egy képviselő magatartását szankcionálni lehet, és azzal a házelnök „sorozatban visszaél”.

Felidézte: Kövér László júliusban azért rótt ki büntetést az LMP képviselőire, mert a parlamentben feltartott táblákon a dolgozói szegénység áldozataira, a kivándorolni kényszerülő százezrekre hívták fel a figyelmet.

Az párt társelnöke szerint a házelnök annak ellenére büntetett, hogy a frakció a házszabály szerinti időtartamban tartott fel táblákat, a képviselők pedig nem hagyták el helyüket, az ülés folytatását semmi nem akadályozta.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. november 23. 06:49
A Parlamentnek a politizálásról kellene szólnia nem performance-ok színtere, ostoba, gyerekes politikapótlékok terepe. Kövér házelnök úr megkísérli a testület méltóságát megtartani Szél Bernadett meg egy részeg piaci kofa stílusával pont az ellenkezőjére törekszik. A feljelentgetés pedig már unalmas. Lassan óránként jelent fel az ellenzék az EU-nál és ez szerintem több, mint gusztustalan. Mármost az az EU amelyik a terroristákat betelepíti Európába, szétveri Európát, persze hogy örömmel asszisztál minden nemzetállamot gyengítő, antidemokratikus és kártékony tevékenységhez, azaz a parlamentet cirkuszi manézzsá züllesztő ellenzék mellé áll.
OHM
2015. november 22. 22:55
Annak az amerikai varacskos-dinnye fejű zsidónak a pénzéből kekeckedik a bolsevik unoka.Vennél tőle használt autót...?!
memocrat
2015. november 22. 22:51
Hadd mondta volna el SZB ami a szívét nyomja országon belül! Lesz per, lesz döntés, lesz cirkusz. Lesz ettől igazság?
kurbitalis
2015. november 22. 21:23
Schiffer nem tudja megemészteni, hogy Kövér mint vendégelőadó felmosta vele a padlót. Hogy klasszikust idézzek: "Barátságosan hátba veregette, majd felemelte és leporolta". Kivörösödött, majd kékült-zöldült a feje, s majd kikapta Kövér kezéből a mikrofont. Vissza lehet nézni, fent van a youtube-on. :-))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!