Soha nem volt még ilyen alacsonyan a Tisza

2015. augusztus 15. 15:20

A Tisza vízállása -320 centiméter, ez a mindenkori legalacsonyabb vízszint. Hétfőn és kedden a Duna és a Tisza vízgyűjtő területén eső enyhítheti a folyók vízínségét.

2015. augusztus 15. 15:20

Negatív rekordot döntött Tisza vízállása: jelenleg -320 centiméter, ez a mindenkori legalacsonyabb vízszint. Magyarországon legutóbb 2003-ban volt hasonló szárazság. A fenti fényképet a kiskörei víztározónál készítette az MTI munkatársa.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője korábban az állami hírcsatornán elmondta: Budapesten a Duna 106 centiméter, 1 méter alatt válik kritikussá a helyzet. A dunaújvárosi kikötőben lelassult a munka, mert az uszályok egyre nehezebben tudnak közlekedni: az érkező uszályokból át kell rakodni az áru egy részét üres uszályokba, így tudnak csak átkelni a gázlókon, ráadásul egyesével.

Add már uram az esőt!

Augusztus 17-ére és 18-ára a meteorológusok a Duna és a Tisza vízgyűjtő területére is jelentős mennyiségű, 10-70 milliméter közötti csapadékot jeleznek, ami azt jelenti, hogy megemelkedik majd a folyók vízszintje.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Quet
2015. augusztus 16. 21:42
Ez a mai legaggasztóbb hír. Remélem, az eső, amit ma Szolnoknál tapasztaltunk, enyhítette a gondot.
KannibálTatárÚr
2015. augusztus 16. 17:10
Pozsonyban tegnap már jelentkezett a változás. Csaknem 30mm eső esett cca 10 perc alatt. A hőmérséklet - időlegesen - 14 fokot csökkent. Kidőlt fák, letört ágak akadályozták a forgalmat.
Ígymegyez
2015. augusztus 16. 12:55
Itt nálunk kellemes 5-8 méter mély a Tisza, néhol több. De ennek sajnos a duzzasztás az ára, ami legalább ennyi gondot generál.
békalepcse
2015. augusztus 16. 12:29
Talán fel kéne ébrednie ebben a dologban is és megtartani a vizet, de ésszel! Ha van víz, van párolgás ezzel hőelvonás és van felhőképződés. Ha van felhő esik az eső időnként. Felhős, gomolyfelhős ég alatt nincs kánikula! Első feladat a betolakodók elleni küzdelem, utána a klíma helyreállítása kell legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!