Látogatóközpont nyílik a Pannonhalmi Apátságban

2014. július 01. 08:59

„A mai ember lelkében éhes és keres, de nem szereti a direkt megszólításokat, ezért tapintattal kell felajánlani azt, amiről talán ő sem tudja, hogy igénye van rá” – mondja a főapát.

2014. július 01. 08:59

Várszegi Asztrik főapát elmondása szerint a szándékuk az, hogy a látogatók átérezzék, egyáltalán mire kéne választ keresniük. 

A júliusban nyíló látogatóközpontban az apátság műtárgyai mellett a pincékbe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blvr
2014. július 05. 17:41
„A mai ember lelkében éhes és keres, de nem szereti a direkt megszólításokat" Én ebben nem értek egyet az atyával, sok olyan felnőttként megtért ember van, aki bátortalan, akit meg kellene szólítani, ez lenne ugye az emberhalászat és ez a papok feladata. Egész más Budapesten meg egy faluban a helyzet. Budapesten fogja magát az ember és bemegy egy templomba, vagy keres egy bibliacsoportot. Vidéken meg be van zárva a templom napközben, csak akkor mehet be, ha mise van, de arra meg nem mer elmenni, fél, hogy valamit rosszul csinál, nem tudja mi az amit megtehet, mit nem. Aztán meg ha a helyi plébános sem egy lelkes ember, nem szervez semmit, nincs jelen úgymond a mindennapi életben, nem is lehet látni, akkor meg még nehezebb.Így szegény megtért szenved, mert vágyik egy közösségbe, szeretne aktív részese lenni mindannak, amit a vallás nyújthat neki, de túl nyuszi kezdeményezni. Szóval igen, lehet finoman nyitni, de akkor kell is. Szerintem annyi pont elég lenne, ha mindenhol a helyi plébános "meghívná" ezeket az embereket, biztatva őket, hogy ne féljenek és szépen megtanítana mindent, amit kell a jelentkezőknek. Valami olyasmi lenne ez, mint a nyílt nap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!