Több mint nyolcszázezer forintba került a szirénázás az LMP-seknek

2014. február 11. 15:04

Összesen 804 ezer forinttal csökkenthetik annak a négy LMP-s képviselőnek a tiszteletdíjából, akik szirénázással és transzparensekkel tiltakoztak a paksi bővítésről szóló egyezmény elfogadása alatt a parlamentben.

2014. február 11. 15:04

Múlt csütörtökön félbeszakadt a paksi atomerőmű bővítéséről szóló törvényjavaslat név szerinti szavazása, miután az LMP-s Ertsey Katalin és Szél Bernadett megafonnal szirénázott az ülésteremben, míg Schiffer András frakcióvezető egy „Magyarország eladva és eladósítva”, Lengyel Szilvia pedig egy „Nem leszünk orosz atomgyarmat” feliratú transzparenst tartott fel eközben.

Az akkor elnöklő Jakab István (Fidesz) kedden benyújtott indítványában azt kezdeményezi, hogy a Ház mind a négy képviselő havi tiszteletdíját csökkentse egyharmadával: Schiffer Andrásét 259 ezer, Ertsey Katalinét 220 ezer, Szél Bernadettét 174 ezer, Lengyel Szilviáét pedig 151 ezer forinttal.

Jakab István indoklása szerint az LMP-s képviselők súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét és tekintélyét. Kitért arra, hogy Schiffer Andrást eredménytelenül szólította fel a rendzavarás megszüntetésére, ezért a négy politikust az Országgyűlés kizárta az ülésnap hátralévő részéről. Az alelnök a maximális tiszteletdíj-csökkentés melletti érvként hozta fel, hogy a tiltakozás miatt a plenáris ülést meg kellett szakítani.

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2014. február 11. 19:11
Ez már tényleg mindennek az alja, a hatalom paranoiásan retteg . Dr Kötél, ki kell mondani, egy idióta.
hocica
2014. február 11. 18:50
Látom, egyre több a balliberálisok szolgája. vtzmnksr, meg az a peninvaldes. Jöttetek segíteni a párttársnak?
Ouroboros
2014. február 11. 18:17
Lok'tar! Remélem, nem lesznek egzisztenciális problémáitok emiatt. Nagyon betalálhatott ez a szirénázás a shitnyikek érzékeny lelkébe :DDD És ilyet szól az Országgyűlés rendjét és tekintélyét puszta jelenlétével annulláló párt képviselője, hogy „az LMP-s képviselők súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét és tekintélyét” :DDDD
kuwiq
2014. február 11. 17:53
Ha fejenként lenne ennyi, akkor talán még értelme is lenne a büntinek ez már kezdene fájni nekik. Csak azt nem értem, miért nem lehet őket végképp kizárni? Nem azért választották meg őket, hogy akciózzanak, hanem hogy részt vegyenek a törvényhozási munkában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!