Orbán arcátlan, cinikus és erkölcstelen

2012. szeptember 11. 21:39

Valószínűsíthető, hogy Orbán a sárvári frakció-összetartáson tudtára adta embereinek, mihez tartsák magukat, miről beszéljenek, és miről ne.

2012. szeptember 11. 21:39
Mester Ákos

„Az IMF nem létező feltételeit felsoroló video­­­üze­­­­net több mint linkség. Sebaj! Az a lényeg, hogy a magabiztosnak mutatkozó miniszterelnök kellő elhitető erővel adja elő a monodrámát: ezek az önök nyugdíját akarják csökkenteni, utazási kedvezményeiket elvenni, bevezetnék az általános ingatlanadót, és diktálnak még egyéb rémületeket is, amelyek mind a magyarokat sanyargatnák, de én ezt nem engedem!

Nagyjából ezt magyarázta a Facebook ámuló közönségének Orbán Viktor, aki elsősorban a kormány elbaltázási ügyéről kívánta elterelni a figyelmet, és úgy gondolta, innentől csak az elmaradó IMF-kölcsön következményeiről fog szólni a teljes magyar sajtó és valamennyi hírműsor. Persze a karakán kormányfőről is, meg arról, hogy megint tanult tőlünk valamit a letargikus Európa. Mert mi történhet? Azerbajdzsán legfeljebb bejelenti, hogy nem vásárol magyar államkötvényeket. Mi pedig azt fogjuk bejelenteni, hogy mégis folytatódnak az IMF-tárgyalások.
Azért ez így sem volt egyszerű manőver. Valószínűsíthető, hogy Orbán a sárvári frakció-összetartáson tudtára adta embereinek, mihez tartsák magukat, miről beszéljenek, és miről ne. Navracsics maradjon csöndben. Martonyi nem árt, ha kicsit kompromittálja magát.”

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. szeptember 12. 11:15
Mekk mester nem olyan rég a szólásszabadság, sajtószabadság teljes hiányáról sikítozta tele a világot,ma pedig a kormányfőt mocskolja - vajon,mikor hazudott?
Akitlosz
2012. szeptember 12. 11:09
A kormány "elbaltázási ügye" nem a magyarok ügye, csak a balliberálisoknak fontos, mert éppen abba tudnak belekötni. Az örmények és aza zterbajdzsánian öldököljék egymást odahaza, Magyarországnak SEMMI köze nincsen a nézeteltéréseikhez, kéretik bennünket kihagyni belőle. Ezért helyesen döntöttek a kiadatásról, mert így előbb-utóbb lecseng az ügy, különben pedig Magyarországon ragadt volna életfogytig.
Akitlosz
2012. szeptember 12. 11:06
Mester Ákos kopasz, ..., ....
tuti
2012. szeptember 12. 10:37
Mester Ákos nem tud elszakadni a rendszerváltás előtti pártkatona szerepétől, és ennek a szinonimájára képzeli el a mai világot is. Azt a badarságot, hogy "Orbán megmondta és mindenki feszesen tartja magát" el kell felejteni. Egy ekkora frakcióban ez utópia. Még az erre edzett szociknak sem ment, lásd Öszöd! Az azeri baltásról meg le kellene szállni. Éppen elég baj volt, hogy nyolc évig feszültségforrásul szolgált, mert egy ránk kevéssé tartozó konfliktusban óhatatlanul a nem biztos, hogy most pozitív szerepet játszó mellé sorolt be bennünket. Ráadásul az Oroszokkal egyetlen reális konkurenciát képezőktől elszakított. A dolgok lecsengése után esély van arra, hogy Európa keleti szegletén a leggazdagabb feltörekvő olajországgal is kapcsolatba kerülhessünk. Ezt vagy így, vagy sehogy lehetett megoldani, és éppen időszerű volt! Igazán az volt a hülye, aki annak idején egy folyosóra tette őket. Egy ilyen ügy miatt fizessünk mi dupla árat az olajért a Gazpromnak? Tényleg nagyon buták, és demagógok az emberek! Ha elfelejtették Baku nevét, akkor leírom: annak környékén van a világ egyik legnagyobb olaj és gáztartaléka! Erre szeretné egy Európától és Oroszországtól független érdekkör rátenni a kezét, amibe mi is tartozhatnánk. De útban volt a baltás. Hát ne rajta múljon már 10 millió ember boldogulása! De itt az emberek, ha nem kéne, akkor szentimentálisak, ha nem kéne, akkor realisták, ha nem kéne, akkor hazafiak, mert bedőlnek egyes érdekkörök véleményformálóinak. Most éppen a Gazprom, és érdekeltjei fújják fel a baltás sztorit. A naív kórus meg velük énekel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!