Megújult a Pannonhalmi Főapátság

2012. augusztus 29. 12:22

130 év után újították fel a Pannonhalmi Főapátságot, amely így letisztultabb és világosabb lett, mint korábban volt.

2012. augusztus 29. 12:22

A Pannonhalmi Főapátság felújítása során számtalan nemes anyagot használtak: az oltár ónixkőből, a padló süttői mészkőlapokból, a bútorok pedig amerikai diófából készültek.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bush84
2012. augusztus 30. 03:41
Eljen a tudatlansag! A Gugli a baratod, de roviden: a bencesek olyan cegbirodalmat epitettek egy tizenpar evvel ezelotti, nem tul nagy hitel alapjaira, hogy nemcsak sajat magukat tudjak eltartani, de tamogatnak rengeteg intezmenyt, osztondijat tartanak fent stb. Konyvkiado, boraszat, gyogynoveny-kereskedelem, likorok, amiket Nyugat-Europaban ugy vesznek, mint a cukrot. Ja, es az elso beruhazasok elso profitjabol kivasaroltak a hitelt nyujto bankot, majd visszaforgattak mindent. Nyilvan szerencsesek, mert jok voltak a turisztikai alapok, de leginkabb mindez azert sikerult, mert naluk a perjel (tudod, aki az apatsagban a gazdasagi ugyeket viszi) NEM LOP es a kozossegert dolgozik. Ugyhogy jol gondolod, palyazaton kivuli adoforint nincs benne.
figyelmeztetés
2012. augusztus 30. 01:14
OK, csak mondjuk ha a szellemi munka is úgy menne, mint a biznisz, nem itt tartana az ország. Ha valaki a katolikus teológia iránt érdeklődik, 80 évvel ezelőtt kiadott, elfeledett tankönyveket kénytelen antikváriumokban vadászni.
figyelmeztetés
2012. augusztus 30. 01:14
Akkor viszont vissza kellene adni a kommunisták által államosított egyházi javakat. Csajnak nem mondta el senki, hogy az oltárt nem fogdossuk? Miért amerikai dió? Nincs már ebben az országban diófa?
chicano
2012. augusztus 30. 01:14
Semmikyen adóforint ne legyen benne. Csak a hívők adakozása.Még az állványra se tellne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!