A 144 milliárdos saller

2012. február 22. 20:07

A miniszterelnök nem azonos a kormánnyal, a kormány nem azonos az állammal, az állam nem azonos a nemzettel, a nemzet nem azonos az országgal.De néha el lehet intézni.

2012. február 22. 20:07
Iványi György

„A miniszterelnök nem azonos a kormánnyal, a kormány nem azonos az állammal, az állam nem azonos a nemzettel, a nemzet nem azonos az országgal.

De néha el lehet intézni.

Amikor az Európai Bizottság kilátásba helyezi a Magyarországnak szánt kohéziós alapok befagyasztását, a kormány és az ország azonossága teljes. Az európai támogatások csökkenésének áldozatául eshet a 4-es metró építése, a BKV járműparkja és a közutak fejlesztése, környezetvédelmi létesítmények sorozata, a vasút, kórházak, iskolák modernizációja, további megszorításokra kényszerül a pénzhiánnyal és eladósodással amúgy is küszködő kormány. A következményeket az ország, valamennyi lakosa viseli.

Pedig nem az ország írt leveleket a brüsszeli bizottságnak, amelyekben - az Unió pénzügyi biztosának nyilatkozata szerint - »nem volt olyan intézkedés, amilyet a bizottság szükségesnek lát a hiány fenntartható csökkentéséhez«. A leveleket, amelyekre Olli Rehn hivatkozik, a miniszterelnök és a gazdasági csúcsminiszter, Orbán Viktor és Matolcsy György írták. Nem az ország, annak lakosai beszéltek arról, hogy Európán kívül is van élet, nem ők (mi) ígértek kokikat és sallereket olyan európai vezetőknek, akiktől ugyan nem minden, de most éppen vagy félmilliárd euró támogatás, emellett - a kormány és az ország számára életfontosságú -10-20 milliárd euró hitel függ.”

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2012. február 23. 22:09
A következő fokozat az lesz, hogy Orbán titokban atomfegyvert gyárt, és ezzel a világbékét is veszélyezteti.
NoCsak
2012. február 23. 22:06
MI A FRANCRÓL HABLATYOLSZ? "Az európai támogatások csökkenésének áldozatául eshet a 4-es metró építése, a BKV járműparkja és a közutak fejlesztése, környezetvédelmi létesítmények sorozata, a vasút, kórházak, iskolák modernizációja, további megszorításokra kényszerül a pénzhiánnyal és eladósodással amúgy is küszködő kormány. A következményeket az ország, valamennyi lakosa viseli." BIZONYÁRA FEL SEM KÉPES ÉSSZEL FOGNI MIT ÍRT IDE EZ AMAJOM! EZ MIND BELEFÉRT VOLNA FÉL MILLIÁRDBA? AMIKOR A METRÓ MÁR RÉGEN A TERVEZETT 350 MILLIÁRD UTÁN MÁR 600 MILLIÁRDOT VERI ÉS MÉG HOL A VÉGE???? HÁNY BUSZT VETT A BKV AZ MSZP ALATT? MILYEN VASUTAT FEJLESZTETTEK? ÉS MOST QRVA SÜRGŐS LENNE? MEGINT VALAMI KAKAÓBIZOS SZÁMÍTÓGÉPET AKAR ELADNI KÓKA, VAGY DIGITÁLIS TÁBLÁK KELLENEK MILLIÓKÉRT AMIKOR FŰTENI NEM KÉPESEK AZ ISKOLÁKAT? SEGGFEJ!
tutturuttu
2012. február 23. 17:40
A 4-es metró már 1998-ban áldozetul esett a dakota hatalomra jutásának! De mi lett volna, ha az uniós pénzelvonás szégyene Gyurcsány idején történik meg Magyarországgal? Már felgyújtották volna a Kossuth teret, hidat zártak volna le, hogy a csúnya kormány tönkre teszi a zemberek életesélyeit, a a magyar vállalkozások és települések jövőjét, tönkre tette hazánk nemzetközi kapcsolatait stb stb. Pedig nem történt más, mint hogy a felcsuti terminátor 2006-ban arra kérte az Uniót, vegyen el támogatást a hazájától - ezzel HAZAÁRULÁST követett el -, majd a vetés most beérett. El is vették. Csak éppen miatta. A hiányszámmal is hazudik nemzetpusztító és csapata, Brüsszelnek meg elege lett a bunkóságból, kivagyiságból, abból, hogy a pénzükért még hülyének is nézi őket ez a harmadosztályú focista. Nem lehet markot tartani, közben meg odatojni a küszöbre.
Feyszáll
2012. február 23. 17:32
Ez a kancsal vörösnek a retyerutyája?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!