Műszívet kapott egy magyar felnőtt

2011. október 27. 12:38

Sikeresen ültettek be egy műszívet egy 35 éves férfinak a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben. A férfi az első felnőtt Magyarországon, akit ezzel a kezelési móddal hoztak szívátültetésre alkalmas állapotba - írja a Híradó.hu.

2011. október 27. 12:38

A kardiológiai intézetben eddig nyolcszor végeztek műszívbeültetést, de ez az első eset, amikor felnőtt kapott műszívet. Ofner Péter, a kardiológiai intézet főigazgatója azt mondja: nem nagyobb a kockázat egy ilyen típusú műtétnél, ha felnőtt a páciens. Hangsúlyozta: mind a felnőtt-, mind a gyermek-program része a műszív-kezelés, de a gyermekprogramok esetében jóval nagyobb arányszámban fordul elő, és ezért volt Magyarországon is, hogy először a gyermekprogramhoz kapcsolódva vált rutinná - olvasható a Híradó.hu-n.

A műszívkezelés lényege az, hogy végstádiumú szívelégtelenségben szenvedő, transzplantációra váró betegeknek olyan kezelési lehetőséget biztosítsanak, ami átsegíti őket a donorszerv érkezéséig. Olyan készüléket alkalmaznak, amely tehermentesíti a bal kamrát, vagy mindkét kamrát. Így a beteg meg tudja várni, méghozzá relatíve jó körülmények között, jó keringési állapotban a donorszerv érkezését, ami sokszor több hét, több hónap is lehet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!