Damu-ügy: az apa is beszállt

2011. október 25. 10:55

A bírónak tilos lett volna egy show-műsorban az általa elrendelt zárt tárgyalásról, fiamról beszélnie - vélekedik Damu Roland édesapja, aki vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

2011. október 25. 10:55

„Egyszerű emberként, aki 12 éves korától egyedül nevelte fel fiát, úgy gondolom, hogy a bírónak tilos lett volna egy show-műsorban az általa elrendelt zárt tárgyalásról, fiamról beszélnie” - jelentette ki a Damu Rolandot egyedül felnevelő apa a Blikknek. Mint azt Damu Rudolf mondta, hetekig olvasgatta fia többkilós iratanyagát, és tucatnyiszor végignézte a TV2 Frizbijének felvételét, ahol a színészt első fokon 6 éves börtönbüntetésre ítélő bírónő, Szabó Noémi Roland nőveréseiről és a vádbeli nemi erőszakáról beszél.

„Fiam az ártatlanság vélelme miatt egyelőre nem tekinthető bűnösnek, hiszen még nincs jogerős ítélet” – szögezte le az apa. „Roland nem engedélyezte bírájának, hogy életét, pályáját, megítélését súlyosan befolyásoló eseményekről nyilvánosan beszéljen, ezért elfogulatlan pártatlansága számomra megkérdőjelezhetővé vált, ahogy ezek után az ítélete is” – indokolta fia elszánt védelmezését a Blikknek Damu Rudolf.

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács volt elnöke a Blikknek elmondta, szerinte is etikátlan volt bíró. „Az Európai Bíróság rendtartásának szabálya mondja ki, hogy a bírói viszony megszűnése után is szolgálati titok a működés során szerzett információ, ezt alá is írják esküjükkor az ítészek” – közölte Lomnici.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zázrivecz
2011. október 25. 21:31
A bírói etika mellett az is felmerülhetne már témaként, hogy mi köze van a médiának bárkinek is a magánéletéhez? Nem tettek még elég emberi életet tönkre? Persze ha utána bepereled őket akkor egy kisbetűs lábjegyzetben kérnek tőled elnézést, amit senki sem fog elolvasni. Az érintett ártatlan személyről pedig már az isten sem mossa le a hazugságokat. Teljesen mindegy, hogy jobb v. baloldali személyiség, médiadolgozó, celeb, zenész vagy bármi más. A magánélet és a család szent és sérthetetlen!
marko11
2011. október 25. 11:34
Bíró szerepelt egy show-műsorban!? Legközelebb már a bírósági tárgyalás is show lesz?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!