Villámcsapás: döglött bárányok kamionszámra

2009. június 15. 17:55

A juhászok megúszták, hogy fák alá menekültek a zivatar elől, de 265 juhuk és egy kutyájuk pusztult bele a villámacsapásba.

2009. június 15. 17:55
Közel 300 juhot csapott agyon a villám a romániai Szeben megyében található Muma hegyen a múlt héten. A nagy vihar miatt a juhászok egy fa alá terelték a juhokat, hogy megvédjék őket. A juhászok szerint záporeső volt, a férfiak a fák alatt a földre feküdtek, míg a juhok egy fenyő alatt gyűltek össze. Egy villám a fenyőbe csapott, és 265 juhot és egy kutyát ölt meg.

Az egyik juhászt is elérte a villám, de ő csak a kezén szenvedett égési sérüléseket. A nagytalmácsi hatóságok és az állatok gazdái egész hétvégén gyűjtötték a tetemeket, amiket kamionokkal szállítottak le a hegyről. A villám által okozott kár értéke meghaladja a 100 ezer lejt (6,6 millió forintot).

265 juhot csapott agyon a villám Szeben mellett (Manna.ro)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!