Első karakter
Közélet
Az ellenzék jól láthatóan megkezdte a gyászmunkát, csak éppenséggel nem olyan módon, mint azt a választópolgárok elvárnák tőle.
Támogatják az extraprofit megadóztatását és elutasítják az orosz olajembargót, de mit gondolnak a jogállamisági eljárásról és az uniós források visszatartásáról? Vitainterjú.
Amikor a fatimai vallásturisztikai konferencián hazánk díszvendégként bemutatkozott, még az európai szakemberek is rácsodálkoztak arra, mennyi egyházi kincs rejtőzik nálunk. A közelmúltban új vallásturisztikai koncepció készült, hogy ráirányítsuk a figyelmet keresztény kulturális értékeinkre.
Milyen a hiteles keresztény politika? Létezik egyáltalán ilyesmi? Ha igen, az ellenzéki vagy a kormánypártok képviselik? És hová szavaznak a hívek? Elemzésünk.
Jó hír, hogy a kórokozó kevésbé veszélyes a koronavírusnál, nehezebben terjed, és az oltás is megvan ellene. A kutatók tehát egyelőre nyugalomra intenek, de nem árt résen lenni.
Külhon
A mintegy ötezer fős szlovéniai magyar közösség kulturálisan igen aktív, nagyon is kötődik a szülőföldjéhez – a modern világ törvényszerűségei alól viszont ők sem tudják kivonni magukat. A Trianon-évforduló napjaiban a muravidéki magyarság felé fordulunk cikkünkben.
Külföld
Az orosz–ukrán konfliktus számos jelentős következménye – szemben a katonai részletekkel – már most, három hónappal a háború kirobbanása után is jól látható.
Korrupció, nepotizmus, koronavírus-járvány, háborús következmények, energia- és élelmiszerhiány – mindez együtt már túl sok volt Srí Lanka gazdaságának és népének.
Egyszerre van rekordszintű migrációs és drogcsempészeti nyomás alatt az Egyesült Államok déli határa. Az amerikai szerveknek nincs kapacitásuk mindenre, a mexikói hatóságok és népmozgások pedig az egyre szervezettebb kartellek irányítása alá kerülnek.
Precedens
Az 1970-es évig lazábbak voltak a fegyvertartási szabályok Amerikában, mégis csak az utóbbi időben vált a mindennapok részévé, hogy fiatalok véres leszámolásokat rendeznek az iskolák folyosóin. A májusi texasi vérengzés üzenete: saját fiataljai fordulnak szembe az Egyesült Államokkal.
Meta
Az egyének, a cégek és az intézmények életében túlzott szerephez jutnak a célkitűzések. Pedig a legnagyszerűbb teljesítmények, a legfontosabb innovációk, sőt maga a boldogság is a játékos kreativitás, a „szabad keresés” eredménye – állítják Elon Musk matematikusai.
Tudomány
Markáns kiállításokkal nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Néprajzi Múzeum a Liget Budapest projektben megvalósult új épületében. Most a főigazgató mesél az új tárlatokról és a mögöttük rejlő filozófiáról.
Feminens
Fiatal, két gyermeke van, a járvány elején elbocsátották munkahelyéről, de nem esett kétségbe, elindította az azóta rendkívül népszerű Anyakivan vlogot. Semjén Nórával beszélgettünk.
Mandiner Sport
A magyar labdarúgó-válogatott június 4. és 14. között erőltetett menetre készül: az Eb-ezüstérmes Angliával, az Európa-bajnok Olaszországgal és a négyszeres világbajnok Németországgal játszik tétmeccseket.
Élet
Béres Ilona nyolcvan éve, 1942. június 4-én született.
Semmilyen modell nem utal arra, hogy mostanában elpusztítanánk magunkat, elég optimista vagyok az emberiség jövőjével kapcsolatban – mondja a világhírű fizikus-hálózatkutató. Interjú.
Akik a hazára voksoltak – Sopron 1921 címmel készült izgalmas dokumentumfilm az 1921-es voksolásról.
Utolsó Figyelmeztetés
Sziasztok, nahát, ti is magyarok vagytok? Mi is. Micsoda véletlen, hogy épp ide ültetek. Ööö… ültünk.