Életre szóló élményt ígérünk! – Gyulai Márton a Mandinernek

2023. május 03. 16:17

Huszonöt éve rendezett utoljára Budapest nagyszabású szabadtéri atlétikai eseményt, idén augusztusban világbajnokságnak ad otthont. Az előkészületek finisében Gyulai Mártonnal, a szervezőbizottság sportszakmai vezetőjével beszélgettünk. Természetesen szóba került az édesapa, a legendás Gyulai István is.

2023. május 03. 16:17
null

Vámos Tamás interjúja a Mandiner hetilapban.

Mekkora jelentősége van az egyetemes magyar sport szempontjából, hogy az olimpia és a labdarúgó-világ­bajnokság utáni legnagyobb sporteseményként számontartott atlétikai világbajnokságot rendezhetjük meg?
Hatalmas, elmondhatatlan. Ez mérföldkő, és bízom benne, hogy az esemény – a szó jó értelmében – még évekig téma lesz a sportág berkeiben. Egyébként a mai napig találkozom olyan laikus emberekkel, akik az 1998-as budapesti Európa-bajnokságon életükben egyszer kilátogattak egy atlétikai versenyre, és kellemes emlékekkel távoztak. Az atlétika pont ettől más, mint például egy futballesemény, ahol többnyire csak a két csapat szurkolói és ultrái találkoznak egymással. A kilátogató nézők ugyanis az emberi képesség határát megcélzó teljesítményeknek lehetnek szemtanúi, így egy kívülállónak is életre szóló élményt jelenthet egy világverseny.

Igyekeztünk olyan légkört kialakítani, ahol mindenki jól érzi magát; sok néző fér be, mégis karnyújtásnyira vannak a világsztárok”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!