Nem vagyok megosztó személyiség

2019. december 18. 00:13

Színésznek készült, de népszerű televíziós lett. Katolikusnak keresztelték, ám felnőttként már a református hit a sajátja. Nem szereti, ha politikailag kategorizálják, a közügyek csak távolból érdeklik. Interjúnk Gundel Takács Gáborral sportról, televízióról, családról és régi karácsonyokról.

2019. december 18. 00:13
null
Sal Endre

Valakinek említettem, hogy hamarosan önnel készítek interjút, s kérdezés nélkül azt mondta, a Gundel Takács alapvetően jobboldali ember.

Nem vagyok jobboldali. És nem vagyok baloldali sem. Nem kategorizálom magamat. Tele van a világ és a politika is árnyalatokkal, ami jó, támogatom, ami rossz, elutasítom, mindezt a pártoktól függetlenül.

Bosszantja, ha valahová besorolják?

Voltam én már fideszes, liberális, szocialista, minden. Már nem foglalkozom vele. Arany János írta azt a pár sort, amit nagyon magaménak érzek, s megfogalmazza, hogy mi is a dolgom a földön: „Van hallgatód? nincsen? / Te mondd, ahogy isten / Adta mondanod”. A legnagyobb gond manapság, hogy mindenki mást hall ki egy közéleti interjúból. Visszaigazolást vár, azt, hogy az ő véleményét hallja vissza. Ha ez történik, akkor a beszélgetés alanya kiváló ember, ha nem, akkor mondjuk balliberális zavarkeltő. Mindamellett úgy érzem, nem vagyok megosztó személyiség. Egy ötvenöt éves gondolkodó ember vagyok.

Azt szoktam mondani, én nem vitatom senki hitét, mindenki járja a maga útját

Ötvenöt éves gondolkodó ember három immár felnőtt gyerekkel. Mit mond nekik, maradjanak?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!