Négy évszakos úti cél a Balaton

2015-07-03 15:58:43
A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója pénteken egy konferencián jelentette ki: a Balaton az elmúlt évek fejlesztéseinek és marketingjének köszönhetően négy évszakos úti céllá vált, hiszen egész évben különleges programlehetőségeket kínál. A magyar tenger ráadásul még mindig az első számú belföldi úti cél.

A Balaton az elmúlt évek fejlesztéseinek és marketingjének köszönhetően négy évszakos úti céllá vált, az év minden időszakában különleges programlehetőségeket kínál – mondta a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója pénteken egy szakmai konferencián. Faragó Péter kifejtette, hogy a következő években lehívható uniós fejlesztési források jelentős része a vidéki Magyarországot célozza, ami a Balaton szempontjából is előnyös lesz.

 
Továbbra is a vízparti, családi üdülés a legjellemzőbb a Balatonnál, azonban többek között az ökoturisztikai és kerékpáros fejlesztések, a kalandparkok és az egyre népszerűbb vitorlázás eredményeként folyamatosan bővül az aktív turisztikai lehetőségek tárháza is – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a Balaton jelentős helyi turisztikai bevételeket generáló nemzetközi vitorlás versenyeknek ad otthont, a strandokon pedig nagy divatja van a vízi sportoknak, mint a kajakozás, a sárkányhajózás, vagy a stand up paddle (állva evezés egy speciális szörf deszkán).
 
A Balaton még mindig az első számú belföldi úti cél, a tóhoz érkezők háromnegyede belföldi vendég. Az összes belföldi vendégéjszaka 26 százalékát, a külföldi vendégéjszakáknak pedig mintegy 15 százalékát regisztrálják a balatoni kereskedelmi szálláshelyek – ismertette az MT Zrt. vezérigazgatója.