Gondot okoz a vasárnapi zárva tartás a Balatonon

2015-06-18 15:49:07
Már az első meleg hétvégén kiderült, hogy gondot okoz a Balatonon a vasárnapi zárva tartás. Főleg a visszatérő külföldiek állnak értetlenül a helyzet előtt; de a kisboltosokat, és a vevőket is zavarja a kormány intézkedése.

A Balatoni Szövetség elnöke, Balassa Balázs vélemény szerint a kormány mellényúlt a boltok vasárnapi nyitva tartásának korlátázásában, ugyanis már az első meleg hétvégén kiderült, hogy a Balatonon sok embernek okozott gondot az intézkedés:

„Főleg a külföldiek, akik évről évre visszajönnek, ők nem értették, hogy mi történik itt az országban, vasárnap miért nem tudnak elmenni vásárolni” – a Balatoni Szövetség elnöke, Balassa Balázs.

Balassa Balázs szerint a kisboltosok is panaszkodnak, mert azt mondják, a nyaralók az új szabályok miatt pénteken és szombaton bevásárolnak a nagy üzletekben, és hozzájuk be sem néznek. A kisboltosok hiába készültek arra, hogy vasárnap nagyobb forgalmuk lesz. 

„Fel vagyok háborodva, a többi háziasszonnyal együtt, hogy milyen alapon mászik be a magánéletünkbe a kormány, hogy eldöntheti, mit csinálhatok, mikor vásárolhatok be Magyarországon” – mondja egy vasárló.