Zalai Toszkána: Széles Gáborhoz kerültek a sármelléki Hévíz-Balaton Airport épületei

2014-10-04 09:01:35
A felszámolóval kötött szerződés eredményeként az SGH Aviation Kft.-hez kerültek a sármelléki repülőtér eszközei. Széles Gábor saját flottával lendítené fel a repülőtér forgalmát, és – a zalaszentgróti fideszes polgármesterjelölt győzelme esetén – téglagyárat is venne a térségben a meglévő szállodája, üveggyára és asztalosüzeme mellé.

Pénteken szerződést kötött a felszámoló és a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó SGH Aviation Kft. a sármelléki Hévíz-Balaton Airport eszközvagyonának értékesítéséről – számol be a Magyar Hírlap. A sármelléki repülőtér eszközei (a terminál épület, a rendőrségi épület, az üzemanyag állomás, a cargo raktár és a porta, valamint az ezekhez tartozó ingóságok) felszámolt cégek tulajdonában voltak, erre próbált vevőt találni a Vectigalis Zrt. A vagyonelemekre meghirdetett pályázatot követően a felszámoló Linusz Imrével kötött szerződést, ám mivel a vevő az előírt határidőig nem fizette meg a vételár előlegét sem, ezért szerződést bontott vele. Ezek után a felszámoló a pályázaton második legjobb ajánlatot benyújtó SGH Aviation Kft.-vel kötött szerződést.

Széles az általa birtokolt Magyar Hírlapnak adott interjúban arról beszélt, hogy komoly tervei vannak a térségben: „Az az álmom, hogy Zala megyéből egy kis Toscanát építsünk.” A nagyvállalkozó összesen 120-140 milliárdos beruházást tervez Zalacsányon, Sármelléken pedig 30-40 milliárd forintos fejlesztésről beszél. A Zala Springs terv részeként már elkészült a Batthyány-kastély és -kúria felújítása, valamint folyamatban van a korábban egy ír befektető által félbehagyott golfpálya befejezése Trent Jones tervei alapján. Sármelléken 60-100 millió euróból saját flottát, amihez befektetőket keres.

Széles Zalacsányban bezárt üveggyárat, Zalaapátiban pedig egy szintén nem működő asztalosüzemet is megvásárolt, az előbbi azóta már működik is, egyelőre egy műszakban. Azt ígéri, hogy Zalaszentgróton is újraindítja a téglagyárat, ha a fideszes jelöltet választják polgármesternek.