Újra lesznek balatonboglári színházi esték

2013-07-24 11:38:45
Balatonboglár közel negyed évszázados szünet után éleszti újjá régi hagyományát azzal, hogy augusztus 2. és 11. között megrendezi a balatonboglári színházi estéket a Vörös Kápolna melletti szabadtéri színpadon, felújított környezetben.

A hajdani balatonboglári nyári színház újjáélesztését az önkormányzat kezdeményezte a kaposvári és a szentendrei színház társulatával együttműködve, és a hagyományt a jövőben is ápolni kívánja – mondta el Mészáros Miklós polgármester az MTI-nek szerdán.

Augusztus első hétvégéjén péntek és szombat este a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata hozza el a Balatonhoz az elmúlt évek leggyakrabban színre vitt kortárs magyar színdarabját, Egressy Zoltán Portugál című bohózatát. Augusztus második hétvégéjén a szentendrei Ivancsics Ilona és Színtársai, a korábban Száguldó Orfeumként ismert együttes Csurka István Az idő vasfoga című színpadi művét mutatja be. A gyerekeknek is tartanak előadásokat szombat és vasárnap délelőttönként: augusztus első hétvégéjén a kaposvári társulat a Holnemvoltfa című előadással, augusztus második hétvégéjén pedig a szentendrei társulat a János vitéz című előadásával szórakoztatja a kicsiket. 

Jegyek elővételben a város Tourinform irodájában, a Buborékstrandon, a sportcsarnokában és a művelődési központjában kaphatók. A helyszínen a jegyeket 1 órával az előadás előtt kezdik árusítani. A felújított szabadtéri színpad nézőtere 300 fő befogadására alkalmas. 

A szabadtéri színházi estékkel Balatonboglár olyan kulturális értéket kíván teremteni a Balaton déli partján, amely méltó egykori híréhez és növeli a térség ismertségét, elismertségét és vonzerejét – mondta a polgármester.