Korszerűsítették a balatonfüredi szívkórházat

2013-02-15 11:04:50
Két pályázatnak köszönhetően négyszázötvenmillió forintból korszerűsítették a balatonfüredi szívkórház energetikai rendszerét. A beruházást csütörtökön adták át.

Veress Gábor, a balatonfüredi szívkórház főigazgatója elmondta: a energetikai rendszer korszerűsítése a történelmi múltú kórház épületeinek egyik legjelentősebb felújítása, a fejlesztéseknek köszönhetően az országos jelentőségű intézmény a jövőben gazdaságosabban működhet, és nagyobb komfortot biztosíthat a betegeknek. A pályázati forrásból megvalósult a kórház épületenergetikai fejlesztése, a világítás korszerűsítése és az energetikai hatékonyság fokozása, a 2012 nyarán megkezdett beruházás egyik részében fejlesztették az épületek hővédelmét, és elvégezték a hőellátó rendszer energiahatékony rekonstrukcióját – ismertette az igazgató.

Veress hozzátette: a beruházás másik részében telepítettek 600 négyzetméter napelemet, korszerűsítették a belső világítást, a hűtési rendszert, valamint energiatakarékosabbak lettek a főbb konyhai és mosodai eszközök. A beruházásnak köszönhetően az intézmény évi 35-36 millió forintot takaríthat meg – jegyezte meg Veress Gábor. A beruházáshoz az Európai Unió és az állam összesen 449 842 471 forint összegű támogatást nyújtott két pályázati konstrukció keretében.