Holttestet találtak a Balatonban

2012-10-24 10:55:49
Balatonszemesnél feltételezhetően Kosztolányi Balázst, az október 9-én eltűnt vitorlázót találták meg. A rendőrség egyelőre nem tudta megerősíteni az információt.

Egy férfi holttestét találták meg a Balatonban Balatonszemesnél hétfőn; feltételezhetően Kosztolányi Balázst, az október 9-én eltűnt vitorlázót találták meg, a rendőrség azonban ezt egyelőre nem tudta megerősíteni. Pálné Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az esettel kapcsolatban annyit közölt, hogy folyamatban van a holttest személyazonosságának megállapítása. Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője úgy tudja, hogy a holttestre egy vitorlázó talált rá a Balatonszemes és Zánka közötti a nyílt vízen.

Október 9-én eltűnt a Balatonban Kosztolányi Balázs, aki tavalyi a Kékszalag vitorlásversenyen hajója kategóriájában győztes volt csapatával. Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere az esettel kapcsolatban arról számolt be, hogy Kosztolányi Balázs jó kondícióban lévő, rutinos, hatvan év körüli hajós, aki rendszeresen vitorlázik. Október 9-én dél körül indult el a balatonföldvári kikötőből, és 15 óra előtt találták meg a hajóját üresen, mintegy 15 kilométerrel arrébb, Révfülöp közelében, ahol megfeneklett. A vitorláson az automata kormány be volt kapcsolva, így sejteni sem lehet, hogy mikortól nem kormányozták. Kosztolányi Balázs vélhetően a vízbe esett, hiszen a hajó hátsó korlátja megsérült – tette hozzá a polgármester.