Borünnep Badacsonyban

2012-07-11 12:04:44
A Badacsonyi borvidék legnevesebb pincéinek részvételével szombaton kezdetét veszi a hagyományos borünnep Badacsonyban koncertekkel és művészeti bemutatókkal.

A Badacsonyi borvidék legnevesebb pincéinek részvételével szombaton kezdetét veszi a hagyományos borünnep Badacsonyban; július 29-ig nemcsak a régió boros hagyományaival ismerkedhetnek a látogatók, hanem koncertekkel, művészeti bemutatókkal is várják őket. Greznár Attila főszervező elmondta: a programsorozat szombaton a 12 élvonalbeli borászat bemutatkozásával veszi kezdetét, a résztvevőket borminták alapján külön szakmai zsűri választotta ki.

A Badacsonyi Borhetek ideje alatt esténként csaknem 80 előadó szórakoztatja majd a közönséget a felállított színpadokon, a többi között zenél majd a Unique együttes, és rendhagyó koncertet ad az Apostol. Varga Miklós Ismét Európában című műsora mellett Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra is fellépnek.

Kiemelte: a szórakoztató eseményeken, koncerteken kívül minden nap gazdag állandó programok is várják a vendégeket, lesz bortúra nosztalgia-terepjáróval, és városnéző kisvonat. A badacsonyi kulturális lehetőségek közül az Egry József Múzeum illetve a Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza Irodalmi Emlékmúzeum állandó kiállításait emelte ki a főszervező. Szólt arról is, hogy az idén először a badacsonyi mólónál felállítottak egy óriáskereket, ahonnan 50 méteres magasságból minden irányban megcsodálható a páratlan balatoni panoráma. A rendezvény részletes programja itt található.