Félnek a németek: késsel dulakodtak a migránsok az utcán, elhúzódhat a konfliktus

2022. július 02. 18:49

Az egyik szemtanú szerint különböző „migránsklánok” tagjai estek egymásnak – ha a megkéselt férfi belehal a sérüléseibe, további harcokra lehet számítani.

2022. július 02. 18:49
null

Feladták a német lakosok, beletörődtek a sorsukba

Miután a rivális migráns klánok egymásnak estek a németországi Essen városában, kevesebb mint 24 órával később nagyobb migránscsoportok gyűltek össze ugyanazon a helyszínen, hogy összeverekedjenek – a dulakodásban egy férfi súlyosan megsérült. Rendőrségi tisztviselők szerint a rivális migránsbandák között nagy a feszültség, ezért aggódnak a lakosok, hogy tovább folytatódik majd a klánok közötti harc.

Az első tömegverekedésben körülbelül 30 ember vett részt. A rendőrség szerint az első incidens során több letartóztatásra is sor került, de senki sem sérült meg súlyosan, és fegyverek sem kerültek elő. Másnap azonban több mint száz ember gyűlt össze ugyanott, ám ezúttal késekkel és botokkal mentek, bútorokat, sőt tányérokat is dobáltak egymásra – állítja a Remix.

Az incidensről készült videón látható, amint a migráns klánok nagy tömegei az utcán csatáznak egymással.

Egy férfi súlyosan megsérült, és továbbra is kórházban van, de többen is szenvedtek sérülést – írja a Remix hírportál.

Elfajulhat a klánok közötti feszültség

Annak ellenére, hogy az ország (elmondása szerint) fontosnak tartja a klánbűnözés elleni küzdelmet, a Die Welt riportja szerint

„A harc folytatódni fog, sőt  még rosszabb lesz” – mondta egy szemtanú, miközben jobb kezével egy pisztolyt formázott, mutatóujjával pedig meghúzta annak láthatatlan ravaszát. Figyelmeztetett, hogy „ha a férfi meghal, akkor ide lőnek” – utalva a kórházban fekvő súlyosan sérült férfira.

Németország bevándorlóországgá akar válni

Bár a németországi lakosok panaszkodnak, sőt kutatások is bebizonyították, hogy a multikulturális társadalom feszültséget szül, a német kormány mégis azon dolgozik, hogy bevándorlóországgá váljon.

„A szövetségi, tartományi és helyi önkormányzatokkal tiszta lappal kezdünk az integrációs politikában. Modern bevándorlóországot akarunk teremteni. Ez azt is jelenti, hogy végre kiutat kínálunk a »tűrés« elviselhetetlen láncaiból azoknak, akik már több mint öt éve élnek Németországban” – mondta Reem Alabali-Radovan, a migrációért, menekültekért és integrációért felelős német szövetségi biztos.

A miniszter az országban tartózkodó „megtűrt” migránsokra utalt, akiknek engedélyezték, hogy az országban maradjanak, de nem kaptak menedékjogot. Ha a törvényt elfogadják, 100 ezer migráns kapna gyorsított állandó tartózkodási vízumot – írta korábban a Makronóm.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2022. július 20. 08:36
Ráadásul még nő is. Külseje alapján inkább egy mekiben lenne alkalmas az asztalokat letakarítani. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7a/Reem_Alabali-Radovan_Avicenna-Preisverleihung_2022.jpg
Dezsőke
2022. július 05. 14:05
ÉS MI LESZ NÉMETORSZÁG ÚJ NEVE? GONDOLOM MUSZLIM NEVE LESZ.
ato boldizsár
2022. július 04. 12:20
Mikor Merkel anyó megmondta a liberális figurának, hogy ejnye-bejnye, akire szavazott arra nem lehet ám szavazni, mit képzel !? Hát igen, innen Mucsáról nehéz is megérteni az ilyen demoratikus magaskultúrát :))
critical man
2022. július 04. 11:51
Majd jönnek az ukránok a Javelinekkel, és szétbasznak mindenkit, és utána csak tőlük lehet drogot meg lányokat venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik