Gulyás Michelle nyerte a budapesti öttusa Világkupát!

2022. április 30. 20:12

A világranglista-vezető Gulyás Michelle nyerte a budapesti öttusa Világkupát.

2022. április 30. 20:12
null
Balázs Boldizsár

A hétvégén rendezték az öttusa új lebonyolítási rendszerében az első éles felnőtt tétversenyt, a budapesti Világkupát. Az új formátummal és a lovaglással kapcsolatos bohózattal, ami közben kimagasló sportemberek életnyi erőfeszítéseivel játszik, korábbi cikkünkben foglalkoztunk.

Az egyéni döntők napján, ma délelőtt a férfiaknál a magyar csapat egy hihetetlen mélységű teljesítményt nyújtott, hárman álltak majdnem dobogóra. A nőknél egészen másképpen, de ugyanennyire örömteli eredmény született: a világranglistát vezető, ifjúsági olimpiai és felnőtt világbajnoki érmes Gulyás Michelle meglehetősen nagy fölénnyel nyerte a Világkupa-sorozat talán legnagyobb renoméjú állomását, a budapestit.

Gulyás a napokkal korábbi rangsoroló vívással már tűzközelbe került, a mai lovaglása csak egy kisebb megingást jelentett, az úszást az egész mezőnyben a harmadik legjobb eredménnyel teljesítette, és magabiztos lövészetének köszönhetően a kombinált szám végén egy negyedperces előnnyel érkezett a célba.

Ezzel a szezont nyitó Világkupa-ezüst után visszavágott az őt Kairóban legyőző olasz Elena Michelinek, akinek ezúttal a második hely maradt. A harmadik helyezett az egyiptomi Salma Abdelmaksoud lett.

A döntőbe jutó másik magyar versenyző, Guzi Blanka a lovaglásban nullázott, így nem előzött meg senkit a tizennyolc fős finálé résztvevői közül.

Holnap vegyes váltóval folytatódik a budapesti Világkupa. Közben ülésezik a nemzetközi szövetség illetékes bizottsága, a napokban kiderül, hogy mi kerül 2024 után a lovaglás helyére. Magyarország képviselőjét, bár a legeredményesebb olimpiai nemzet vagyunk a sportágban, nem hallgatják meg az öttusa legfontosabb döntéséhez.

Nyitókép: Gulyás Michelle lő. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orbanophyl
2022. július 12. 00:13
Nekem inkább az ember és a ló együttműködésével az akadályok leküzdésében rejlő lehetőség, ennek színpadias eszközökkel történő bemutatásának szépsége/drámája volt a lovasszám. A namíbiai példád eléggé sutára sikeredett. Arrafelé az egy főre jutó uszoda, teniszpálya és vivócsarnok is kevesebb. Én akkor inkább a szinkronúszás létjogosultságát kérdezném meg. A mai "progresszív " irányvonal másfajta parádézást preferál sajnos. De hát kinek a pap, kinek a papné. A magyarok véleménye még akkor sem hallgattatik meg, amikor éppen Magyarországon rúgja utolsókat a ló. Az esélyegyenlőség és vélemény nyilvánítás szabadságának kisszerű megcsúfolása ez.
Dr. Greta Grünberg
2022. július 12. 00:12
A lóverésnek és az avittas militarista pózolásnak, parádézásnak ideje volt véget vetni. Namíbiában sokkal nehezebb helyzetben van a lovassport, nem lehet lovasnemzeteket privilegizálni világversenyeken, ahol az egyenlő küzdelem elve a cél.
Kormánypárti1
2022. július 12. 00:12
Gombfoci?
Orbanophyl
2022. július 12. 00:11
A lovaglás még ló nélkül is többet érne, mint bármi más helyette. A magyarok kihagyása a holnapi megbeszélésről méltón igazodik a döntéshozók eleganciájához. Ilyen világban élünk. De még élünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik