Úgy tör előre a Praktiker, mintha nem is lett volna koronajárvány

2020. szeptember 18. 12:00

A tavalyival megegyező árbevételt vár az idén a Praktiker, a barkácsáruházlánc nem változtat üzleti tervein, és folytatja áruházai modernizálását – közölte a cég csütörtökön, annak kapcsán, hogy befejeződött a Váci úti áruházának felújítása.

2020. szeptember 18. 12:00
null
Rádi Balázs

A közlemény szerint a 100 millió forintos beruházás során átépítették az áruház összes osztályát, alapterületét optimalizálták, és a külső részén található építőanyag részleget is fejlesztették. A két éve kezdett áruházfelújítási program keretében megvalósított beruházás a társaság szerint biztosítja a munkahelyek hosszú távú megőrzését.

A Praktiker tavaly nettó 67,88 milliárd forintos árbevételt ért el, a cég 20 áruházzal rendelkezik Magyarországon, mintegy 130 000 négyzetméternyi értékesítési területet működtet, és csaknem 1600 embernek ad munkát. A nettó 190 milliárd forintosra becsült barkácspiacon a társaság a közlemény szerint 33 százalékos részesedéssel a második legnagyobb szereplő. A Praktiker mintegy 340 beszállítóval dolgozik, a magyar beszállítók aránya meghaladja a 80 százalékot.

Kiemelték, hogy 1998-as hazai piacra lépése óta a 2019-es volt a Praktiker legeredményesebb üzleti éve, bevétele 18 százalékkal haladta meg az előző évit.

Németh Gyula, a Praktiker Kft. értékesítési igazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta, hogy az idén március végéig erőteljes növekedést tapasztaltak mind áruházaik, mind webshopjuk forgalmában, és bár a fejlődést visszavetette a pandémia hatása, éves üzleti terveiken nem változtatnak, a tavalyihoz hasonló árbevételt szeretnének elérni 2020-ban. Hozzátette: a klasszikus barkácsipari termékek továbbra is jól fogynak országszerte, de egyre jobban keresik a vásárlók a kreatív hobbikhoz, renováláshoz kötődő árucikkeket is.

(MTI, Makronóm)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. szeptember 18. 17:22
Az éhezők és a munkanélküliek tépik szét a Praktikert. Veszik a fűkaszát, hogy legalább szénát ehessen otthon a gyerek, meg a láncfűrészt, hogy legyen mivel fűteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik