Az USA varsói nagykövete: Önkényesen használja fel a jogállamiság kérdését céljai eléréséhez az EU

2020. február 27. 14:30

Georgette Mosbacher, az Egyesült Államok varsói nagykövete interjúban bírálta a Lengyelország ellen folytatott 7. cikk szerinti eljárást. Álláspontja szerint az EU következetlenül és öncélúan használja fel a jogállamiságot arra, hogy sakkban tartsa kelet-közép-európai tagállamait.

2020. február 27. 14:30
null

Az USA varsói nagykövete, Georgette Mosbacher élesen kritizálta az Európai Unió álláspontját a lengyel jogállamisággal kapcsolatosan. Georgette Mosbacher szerint a fogalom körüli vita „erőteljesen átpolitizálódott”. 

»Az Európai Unió gondolkodás nélkül használja fel a jogállamiságot céljai elérésére«

ez pedig annál is inkább probléma, mivel maguk a célok is kidolgozatlanok – állítja Mosbacher a lengyel Super Express nevű napilapnak adott interjújában. A diplomata szerint mindeddig egyetlen lengyel székhelyű amerikai vállalat sem kifogásolta a lengyel jogállami viszonyokat, ezek a cégek továbbra is kiválóan teljesítenek az országban. Mosbacher hozzátette: a nyugati országok nem törődtek bele abba, hogy a közép-európai régió államai kitörtek abból a periferikus helyzetből, amibe a kommunizmus  kényszerítette őket.


Mosbacher Lengyelországot prosperáló államnak tartja, jelentős pozíciókkal a nemzetközi színtéren – ezt megértette Washington, de a nyugati országok még nem, vélte a misszióvezető.


A nagykövet a lengyel lapnak adott interjúban a fentiek mellett a lengyel–amerikai kereskedelmi, társadalmi kapcsolatokról is beszélt, amelynek kapcsán szóba került a közösségi szintű digitális adó, valamint az amerikai katonák lengyelországi tartózkodásának, és amerikai hadieszközök vásárlásának kérdése is.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2020. március 11. 21:35
"A többségük támogatni fogja, a magyarok többsége is." A magad nevében beszéljél! Egyébiránt, te melyik vagy, a nyilas nadrág, vörös mellény, szivárványos kitűző, zöld sapka együttesből? Ne válaszolj, mert mindegy. Egykutya. A bolsik különféle változatai az ostobák, a hiszékenyek megtévesztésére.
Dorset Naga
2020. március 11. 10:29
Ezt nem engedheti meg senki, saját érdekeit szem előtt tartva.
toef36
2020. március 10. 20:57
Georgette M. a lényegre tapintott... Amit a "Nyugat" csinál, tarthatatlan... Így akarnak kiutálni bennünket az EU-ból...
h040183
2020. március 10. 20:57
Aztaaa... Tökös csaj! Ha lenne az EU nevű képződménynek bármi államszerű létjogosultsága, akkor panaszkodhatna, hogy belügyi beavatkozás... De mivel gerincük sincs, így csak 7-es cikkelyeznek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik