Racionális kormányzás zajlik

2020. január 14. 17:18

Nyilvánvaló, hogy nem folyik kontármunka, hiszen például öt százalékos gazdasági növekedést értünk el a legutolsó GDP-adatok alapján. Interjú.

2020. január 14. 17:18
Oszkó Péter
Oszkó Péter

„Varga Mihály pénzügyminisztert jó szakembernek tartja?

Igen. Azt követően, hogy ő vette át a pénzügyi kormányzást, sokkal kevesebb kiszámíthatatlan kilengés volt. Fiskális szakpolitikai szinten nehéz lenne vitatni, hogy racionális kormányzás zajlik.

A pénzügyminiszter akkor nem Orbán Viktor bábja?

El kell különíteni az érdemi szakmai véleményeket a politikai kijelentésekről, persze utóbbi elkerülhetetlen eleme a pártpolitikának, de a pénzügyeket nem ilyen jelzőkkel lehet leírni. Nyilvánvaló, hogy nem folyik kontármunka, hiszen például öt százalékos gazdasági növekedést értünk el a legutolsó GDP-adatok alapján. Az ország jelenleg rövid távon jól használja ki a pénzbőséget. (...)

A Puskás Ferenc Stadionról mi a véleménye?

Sok más stadion esetében helytálló a kritika azok szükségességével kapcsolatban, de a Puskás esetében kevésbé. Egy nagy nemzeti stadionnak nyilván van létjogosultsága, ahol sportesemények mellett nagyszabású koncertek, rendezvények is helyet kaphatnak. És ez nem szükségszerűen értékválasztás abban a kérdésben, hogy arra vagy inkább egészségügyre és oktatásra kell költeni, mert értelemszerűen az utóbbiakra is kell, akár azt megelőzően is, de a kettő nem zárja ki egymást.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishegyi
2020. március 18. 13:48
Azt hittem, rosszul látok... Az Oszkó? Na, kivi vagyok, erre mit írnak majd az efftársak...:) Eszenyi, Oszkó, ki jön még?
tozo74
2020. március 18. 13:48
2008-ban elment a dagály, nekünk pedig már nem is az volt a kérdés MENNYIRE van letolva a gatyánk, mert egyáltalán gatya sem volt rajtunk, hála a mai ellenzék vezetőjének
fogas paduc
2020. március 18. 13:48
Ezért az Oszkó úr fejét veszik az elvtársai.
HHH
2020. március 18. 13:48
Szinvonal mint az M1. Amit az a csaj művelt a Kari Gerivel....Nekem volt kellemetlen, amíg el nem kapcsolta, pedig Kari Geri messze nem a kedvencem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik