Egyre kevésbé osztják meg a cégek az extraprofitot a dolgozókkal

2019. szeptember 17. 09:56

A brit cégek egyre kevésbé osztják meg a piacon szerzett extraprofitot a dolgozókkal. Különösen igaz ez azon szektorokban, amelyekben a cégek monopolerőre tettek szert a piacon – összegez egy új kutatás, amely 2001 és 2016 között vizsgálta a brit vállalatok viselkedését.

2019. szeptember 17. 09:56
null

E jelenség is hozzájárulhat ahhoz, hogy az elmúlt három-négy évtizedben a fejlett nyugati világ több országában gyakorlatilag stagnáltak a reálbérek, illetve a bérek nemzeti jövedelemből való részesedése, a bérarány csökkenő trendet is mutatott.

A Káldor Miklós nemzetközi hírű magyar közgazdász által 1957-ben megfogalmazott megfigyelésről, miszerint a bérarány állandó, az elmúlt években bebizonyosodott tehát, hogy téves. A globális bérarány (a dolgozók szelete a teljes jövedelmi tortából) ugyanis az 1980-as 65 százalékról 59 százalékra csökkent napjainkra, így egyre nagyobb szeletek jutottak a vállalkozóknak és tőketulajdonosoknak.

Ebben az időszakban az amerikai munkatermelékenység 90 százalékkal nőtt, azaz átlagosan ennyivel több terméket állított elő egy dolgozó, ez a bérekben viszont nem látszott, hiszen a medián reálbér csak nagyjából 10 százalékkal emelkedett.

David Autor, John Van Reenen és társaik (2017), felelevenítették a lengyel Michał Kalecki (1938) munkáit és összekapcsolták az elosztási kérdéseket a cégek piaci erejével, feltételezve, hogy a jövedelemelosztást meghatározhatja, hogy egy vállalat milyen erős versenyre kényszerül a piacon.

A kutatók arra jutottak, hogy ha egy vállalat egy helyi piacon vagy szektorban egyeduralkodónak számít, akkor nem igazán kell versenyeznie a dolgozókért, emiatt alacsonyabb béreket fizet, miközben elképzelhető, hogy a dolgozók a teljesítményük alapján sokkal több fizetésre lennének „jogosultak”.

Bell és társainak új kutatása most 1983 és 2016 között vizsgálta meg a brit tőzsde legnagyobb 300 cégének viselkedését, minden szektorra kiterjedően (köztük olyan cégekkel, mint a BP, a British American Tobacco, a Tesco vagy éppen a G4S).

Az eredmények szerint az ezredforduló után a brit cégek sokkal kevésbé osztják meg a dolgozókkal a piacon szerzett járadékaikat, míg ezt megelőzően sokkal inkább megosztották az extraprofitokat a dolgozóikkal. Emiatt növekednek a jövedelmi egyenlőtlenségek a munkából és a tőkéből élők között. A technológiai változások pedig akár fel is erősíthetik is az egyenlőtlenségeket.
 

Címlapkép: Sztrájkoló dolgozó a General Motors amerikai járműgyártó Bowling Green-i összeszerelő üzeme előtt, Kentucky államban 2019. szeptember 16-án. GM több mint 49 ezer dolgozója szüntette be a munkát, mert megfeneklettek a bértárgyalások a United Auto Workers szakszervezettel. MTI/AP/Bryan Woolston

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sááá
2019. szeptember 19. 22:47
Mi a tököm az extraprofit? Mennyi a sima profit? Mennyitől extra? Ez a mandiner egy kommunista lap?
Takita
2019. szeptember 19. 12:07
Tévedés. 1.Semmiféle ázsiai nyomort nem importáltak nyugatra. Ha így lenne nem lenne munkavállalói bevándoroltatás. 2.("Amíg volt igazi baloldal Európában a jövedelmek is arányosak voltak." - baromság.) Mielőtt minősít, nem volna hiba egy kicsit gondolkodni. A u.n. sárgamellényes mozgalom" vajon miért jött létre. Megmondom a baloldali pártok és szakszervezetek impotenciája miatt.
Esvány
2019. szeptember 19. 09:15
"A magyar előtt egy út maradt, a disszidálás." Disszidálni csak Kádár apád idejében lehetett. Ma már mindenki oda utazik az EU-ban, ahová akar és ott dolgozik ahol akar. Ez volt az EU csatlakozás oka. A tőke és a munkaerő szabad áramlása - ha még nem hallottál róla. "a "méregdrága" magyar munkaerőt, már ukránra cserélik." Felcserélted az okot az okozattal, hülyegyerek! Mert előbb mentek el az élelmesek Londonba mosogatni, mint ahogy a munkaerőhiány keletkezett, amit valhogy pótolni kell. Már folyékonyabban hazudsz, mint Gyurcsány főnököd!
3M..
2019. szeptember 19. 09:08
Hozzád hasonlatosan csak a felelőtlen emberek gondolkodnak. A fizetést az ukránok is havonta kapják. Nem mindenki költi el minden pénzét nap mint nap, vannak olyanok, akik arra törekszenek, hogy legyenek megtakarításiak. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik