Az infomonopolisták korlátozása

2018. május 21. 23:36

A kongresszus tagjai – akik közül többen kampánytámogatást kaptak a Facebooktól – jórészt visszafogták magukat a Facebook gondatlanságának elítélésével kapcsolatban.

2018. május 21. 23:36
Amar Bhidé

„Az »infomonopolista«, kevés szabályozási korláttal akadályozott Google és Facebook addig nem látott értékeket teremtettek a fogyasztóknak, illetve hatalmas piaci erőt biztosítottak maguknak.

Kizsigerelték a hagyományos médiát, bár a vesztesek közül sokan maguk is oligopolisták vagy monopolisták voltak. Amikor az ABC, a CBS és az NBC amerikai televíziós társaságok uralták a piacot, akkor magas árakat kértek el a hirdetésekért. Annak az egy vagy két újságnak, amelyek dominálták az egyes városokat, nem kellett öldöklő árversenybe bocsátkoznia. (...)

Mark Zuckerbergnek, a Facebook alapító-vezérigazgatójának az amerikai kongresszus előtti meghallgatása nem bizonyult különösebben megnyugtatónak, miután alig szolgált valódi információkkal. A kongresszus tagjai – akik közül többen kampánytámogatást kaptak a Facebooktól – jórészt visszafogták magukat a Facebook gondatlanságának elítélésével kapcsolatban, míg Zuckerberg megígérte, hogy több pénzt fordítanak majd a biztonságra.”


Ne maradjon le, kattintson a tetszikre!

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. május 30. 13:48
Erre mondaná a nagyapám: Annyi eszük azért volt,de csak ennyi!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik